Afbeelding
Foto: Maarten van der Meulen

Sinterklaas in Kerkehout

Voordat ik vertrek komt de kapper nog even langs om mijn haar en baard in orde te maken. Want al ben ik Sinterklaas, ook ik moet naar de kapper, bedankt Hair Center Anderans!

Daar kwam ik dan aan op mijn mooie paard in Kerkehout en wat een berg kinderen stonden daar voor mij klaar! Allemaal lieve gezichten en lachende mensen verwelkomden mij. Het was een eer daar aan te komen. Het paard "Clair' was meteen verliefd op de drukte, wat een liefje is het! De medewerkers van  De Friezen Hendrikse stal waar ze staat hebben haar mooi aangekleed met Sinterklaas kleden.
Mijn dank is groot dat jullie zo goed voor haar gezorgd hebben. Vanuit het plein aan de Mariastraat liepen we met alle kinderen naar ons buurtcentrum alwaar het feest los ging. Na het welkomstwoord van de voorzitter van wijkvereniging K&O kon het beginnen. Onze disco-piet 'Kcrix' heeft er een dolle boel van gemaakt. Alle pieten waren door het dolle heen. Ik heb zelfs mijn leerling-pieten mee genomen omdat er een pietentekort is. Ik ben zeer trots op al mijn pieten, want een feestje maken kunnen ze wel. Na heel veel springen en hossen kwam dan eindelijk het leukste, de kado's uitdelen. Elk kind mocht bij mij op schoot komen voor een fotomoment samen met mijn pieten. Naast de openhaard en de strobaal die we van zorgboerderij oliehoek kregen. Nou geloof me, mijn benen waren plat want er waren maar liefst 68 kinderen! Maar wat heb ik genoten van al dit feest gebruis. Kijk daar doe je het toch voor. Alleen maar leuke lachende blije kinderen. Geen onvertogen woord precies zo als het hoort.
"Grote kinderschare blij, bruin, wit, zwart, jong, oud, zij aan zij!" Was één van de reacties en daar ben ik het helemaal mee eens! Mij hoor je niet klagen.

Zeker is dat ik volgend jaar weer naar Kerkehout kom en hopelijk met nog veel meer pieten. Ook wil ik het Sinterklaasteam bedanken voor hun inzet, jullie hebben zeer goed werk verzet. Lieve kinderen, opa, oma en ouders natuurlijk; ik dank jullie voor dit warme welkom!

De Sint vanuit Kerkehout