Afbeelding
Foto:

WZK in top 10 Nederlandse Estafette Kampioenschappen

WZK Wedstrijdzwemmen was aanwezig bij het Nederlandse Estafette Kampioenschappen en veroverde een plek in de top 10!

Afgelopen zondag 13 november was het eindelijk zo ver! De Nederlandse Estafette Kampioenschappen werden gezwommen in het afgeladen zwembad Sportboulevard Dordrecht. Alle zwemmers werden volop aangemoedigd, aangezien alle toeschouwerskaarten waren uitverkocht. De sfeer zat er goed in mede dankzij DJ en speaker. Maar ook de toeschouwers die geen kaartje konden bemachtigen voor dit zwemfestijn werden niet teleurgesteld. Dankzij een goede organisatie was deze zwemwedstrijd namelijk te volgen via een livestream.
In de ochtend startten de beste 16 junioren teams van Nederland. Met trots stond ook Albion WZK aan de start van deze wedstrijd. Voor Albion WZK zwommen Neo, Matthijs, Sebastian en Floris (v.l.n.r. op de foto). Ze begonnen de eerste wedstrijd met een wisselslag estafette van 4X100 meter. Het team heeft de afgelopen periode hier hard voor getraind en met resultaat! Het team steeg boven zichzelf uit. Ze waren maar liefst 9 seconden(!) sneller dan de inschrijftijd, met een prachtig resultaat waarbij iedereen een individueel persoonlijk record heeft gezwommen. Naast de estafette op de wisselslag waren ook nog de 4x 100m vrije slag, rugcrawl en schoolslag aan de beurt. Ook hier werden zowel persoonlijke als clubrecords gezwommen.
Al deze mooie resultaten hebben geresulteerd in een fantastische 9e plaats. Dit is extra indrukwekkend omdat het merendeel van het team aan de jonge kant was vergeleken met andere teams. Naast dat op sportief vlak natuurlijk een uitzonderlijke prestatie geleverd is, was het voor de zwemmers ook een gezellige wedstijd. Doordat er uitsluitend estafettes op het programma stonden was er naast het zwemmen genoeg tijd om kennis te maken en bij te praten met andere zwemmers in het bad. In deze inspirerende, sportieve omgeving zijn er vriendschappen gemaakt en ervaringen uitgewisseld.
Wil je kennis maken met Wedstrijdzwemmen van WZK Zwemmen, of één van de andere sporten van WZK Zwemmen, zoals: Waterpolo of Diplomazwemmen? Neem dan contact op met: wedstrijdcommissie@wzk-wedstrijdzwemmen.nl of neem een kijkje op de website: https://www.wzk-zwemmen.nl/