Afbeelding

Forescate MO16-2’s strijdt tegen Noordwijk

Twee weken geleden speelden Forescate MO16-2 (MB2) en Noordwijk MO12-2 een oefenwedstrijd tegen elkaar. De uitslag was toen 6-1 in het voordeel van Forescate. Afgelopen zaterdag stonden de teams in competitieverband tegenover elkaar en zou duidelijk worden welk team voordeel had van de eerdere ontmoeting.

In het eerste kwart miste de Forescaters scherpte terwijl Noordwijk fel startte: zij hadden iets recht te zetten. Al snel viel dan ook het eerste goal voor Noordwijk. Het team van Forescate werd prompt nog een keer verrast en zo stond het 0-2. Aanvoerder Florine pepte het team op om het tij te keren. Net voor het tweede kwart wist middenvelder Lindi na een voorzet van Belle met een mooi goal de stand naar 1-2 te brengen.
Coach Joris benutte de pauze met het aanwakkeren van de concentratie en vurigheid bij het team. Bijna het hele tweede kwart speelde Forescate vervolgens op Noordwijkse helft. Noordwijk was echter efficiënt en wist uit een spaarzame aanval een strafcorner te slepen. Gelukkig liep Wies de bal er schitterend uit. In de rebound bereikte een van de karakteristieke strakke passes van vrije verdediger Vosse spits Loekie die de bal mooi intikte. De rust konden de speelsters dus ingaan met een stand van 2-2.
In het begin van het derde kwart waren de kansen vooral voor Noordwijk. Verdedigsters Eva en Aimee hadden het druk de aanvallen te stuiten. Noordwijk trok te trucendoos open maar gelukkig hield keepster Isabelle het doel op prachtige wijze schoon. Tegenaanvallen onder andere door scoops van Eline resulteerden helaas niet in kansen. Op het middenveld begon Charlotte met Noortje de druk op te voeren met een mooie doelpoging van Roosmarijn tot gevolg, maar de bal wilde er niet in.

In het vierde kwart ging Forescate gepassioneerd op zoek naar de voorsprong. Met mooi teamspel maakte Nina via een voorzet van Lynn een verlossend doelpunt. Even leek Forescate er een 4-2 van te maken maar die kans werd helaas gemist. De hierop volgende uitbraak van Noordwijk werd echter wél benut en tot Forescates ontsteltenis stond het weer gelijk. Het werd nog even erg spannend voor het doel van Forescate toen Noordwijk in de slotfase een strafcorner kreeg maar gelukkig werd ook deze weggewerkt. Al snel hierop volgde het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. De Forescaters konden beginnen zich te vereenzelvigen met dit gelijkspel dat toch wat zuur smaakte na de eerdere dikke winst.