Afbeelding
Foto:

Lions Club Wassenaar reikt cheque uit aan Stichting Jeugdformaat

Afgelopen donderdag reikte Bas Korswagen namens Lions Club Wassenaar een cheque van €15.000 uit aan Stichting Jeugdformaat. Dit bedrag is door de heren ingezameld tijdens een veiling voor het goede doel.

“Wij dragen deze stichting een warm hart toe en vragen met deze actie ook aandacht voor het mooie en goede werk dat zij doen” aldus Korswagen.
Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Ruim 1.000 professionals werken samen aan de ondersteuning van meer dan 10.000 kinderen en hun ouders die er op eigen kracht niet uitkomen. Het doel: toekomstkansen voor kinderen vergroten.
Met de wereldwijde instabiliteit is er een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Onder deze vluchtelingen bevinden zich veel jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. Samen met Stichting Nidos, dat opereert als de meerderjarige wettelijk vertegenwoordiger van deze jongeren, vangt Jeugdformaat in de regio Haaglanden, en ook in Wassenaar, circa 125 Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV’s) op.
De jongeren zijn met name jongens en meisjes in de leeftijd van 15 tot 18 jaar uit Syrië en Eritrea. Ze beschikken over een vergunning tot verblijf. Het doel van de opvang is het bieden van een thuis en het maximaliseren van het ontwikkelingsperspectief jongeren. De begeleiding van Jeugdformaat richt zich met name op het vergroten van de zelfredzaamheid om te kunnen participeren en integreren in de complexe Nederlandse samenleving.

“Wij zijn ontzettend blij en dankbaar voor deze grote gift” zei Jacqueline Leget van Stichting Jeugdformaat. " In Wassenaar hebben wij 2 woningen. Deze woningen zijn erg basic, saai zelf. Wij willen met de donatie van deze woningen meer een thuis maken door jongeren te betrekken bij de inrichting. Er ligt bijvoorbeeld momenteel zeil op de vloer en de kids willen graag een niewe vloer. Ook zijn de tuinen aangepakt. Daarnaast willen we het gezelliger en warmer maken, bijvoorbeeld met wat leuks aan de muur, dekentjes, spelletjes in de kast. We hebben met de donatie een gezellige barbecue avond georganiseerd. Een schenking is altijd zeer welkom en maakt het verschil. Het biedt jongeren een leuke ervaring. Een keertje naar de film of een etentje in het huis. Leuke dingen die leiden tot het herstel van het gewone leven. Wij zullen dit geld goed besteden in samenspraak met de jongeren”.

De kids zijn heel blij met deze donatie en hebben als blijk van dank beloofd binnenkort een keer voor een aantal Lions te koken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding