Op de foto: Wendy te Boekhorst (links) en Heleen Aptroot. Foto: René de Wit.
Op de foto: Wendy te Boekhorst (links) en Heleen Aptroot. Foto: René de Wit. Foto: René de Wit

Gezelligheid, veiligheid, geborgenheid én flexibiliteit bij Dol-Fijn Kinderopvang

‘Dol-Blij en Dolle-Pret’, zo heten de naschoolse opvang én peuterspeelzaal van Dol-Fijn Kinderopvang aan de Van Hallstraat 6. Deze nieuwe locatie is gezellig en sfeervol ingericht. Er staan mini-chesterfield-banken, kinderspeelkeukens en kasten vol boeken en spellen. Daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven in het volkstuintje, de boomhut, klimmen en klauteren op het speeltoestel of heerlijk buiten voetballen en ravotten. Bovendien kunnen ze heerlijk wegdromen bij het wolkenplafond of kunnen de wat oudere kinderen zich terugtrekken in de chillroom. Binnenkort komt de robothond zijn intrek nemen, zijn hok staat al klaar. Er wordt alleen nog gezocht naar een mooie naam! Het is ongekend wat Wendy te Boekhorst in slechts een paar maanden tijd heeft weten neer te zetten met haar achterban. Ook Heleen Aptroot, de voormalige eigenaar van de Van Hallstraat 6, beaamt dat.

Door Iris Oostlander 

"Overweldigend”, verzucht Heleen, na een uitgebreide rondleiding. "Niet alleen zijn de ruimtes onherkenbaar aangepast, de sfeer en inrichting zijn absoluut fantastisch te noemen. Net als bij Aptroot Huiswerkbegeleiding hebben de kinderen hier ook iedere dag een vaste begeleider. Dat maakt een enorm verschil!” zegt de bekende Wassenaarse die tegenwoordig samen met haar man Charlie in de Hoeksche Waard werkzaam is.
"We doen dit dan ook met alle liefde en passie die wij bezitten”, zegt Wendy overtuigend, die na haar HBO-opleiding deze onderneming helemaal zelf heeft opgericht. Inmiddels heeft ze een team van 32 medewerkers in dienst. Dit team is opgebouwd uit pedagogisch medewerksters en groepshulpen. Dol-Fijn is in Wassenaar inmiddels een grote speler op het gebied van kinderopvang. Zij verzorgt dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar en met Dol-Blij naschoolse en vakantieopvang voor de schoolgaande kinderen. "In de vakanties hebben we altijd leuke thema's zoals ‘beroepen' waarin we ons verdiepen. Zo hebben de kinderen laatst van een fietsenmaker geleerd zelf een band te plakken.”
Persoonlijke aandacht, veel tijd voor eenieder en vooral veel geborgenheid en veiligheid: het zijn de ingrediënten van het succes van Dol-Fijn Kinderopvang. Daarbij werken ze net even anders dan anderen. "Je ziet ons vast weleens rijden met onze bso-bussen. Die heerlijke blauwe karren waarmee we vaak hele tochten maken in de vakanties. Daarmee halen we de kinderen van de diverse Wassenaarse scholen op. Bij ons kunnen de oudere kinderen ook hun huiswerk maken. En alle kinderen kunnen optioneel genieten van een warme maaltijd! Daar zijn we heel flexibel in!”
Tegenwoordig is er ook ‘Peuterspeelzaal Dolle-Pret' die van 08.00 tot 13.00 uur geopend is en waar zeker nog ruimte is voor nieuwe peutertjes! "Wij geven alle kinderen hier de tijd van hun leven”, aldus Wendy, "maar daarnaast leggen wij ook een basis voor de toekomst. Spelenderwijs begeleiden we de groep met voorbereidend rekenen, lezen en schrijven. Normen en waarden staan bij ons hoog in het vaandel en we helpen de kinderen op een fijne manier samen te leven en te spelen”.
Wilt u meer informatie en/of aanmelden? Neem dan contact op met het hoofdkantoor: tel. 070-5118936 of stuur een e-mail: dol-fijnkinderopvang@live.nl. Het correspondentieadres is: Ter Weerlaan 2, 2241 VB Wassenaar. Bezoekadres: Naschoolse opvang Dol-Blij en Peuterspeelzaal Dolle-Pret, van Hallstraat 6, 2242 KT Wassenaar.

Aptroot Huiswerkbegeleiding is gevestigd op de Lange Kerkdam 2. Zie: aptroothuiswerkbegeleiding.nl