Afbeelding
Foto:

In Memoriam Ad Riem

Niet zo gek lang geleden belde ik hem nog op nadat hij op de hoogte was gesteld van wat we niet willen horen, laat staan vernemen.

Hij nam het zoals het was. Dat is typisch Ad. Niet de man van grote gebaren maar nemen zoals het is. Hij luisterde aandachtig wat je hem vertelde maar op de achtergrond nam hij toch de regie zelf in handen.
Ad was bestuurslid bij de KBO Wassenaar in de jaren zestig en heeft een tiental jaren zorg gedragen voor het blad Bondigheden. Hij deed dat met verve en plezier. Hij gaf een totaal andere koers aan het blad dan zijn gereputeerde voorganger. Dat had niemand voor mogelijk gehouden maar Ad zelf bleef daar bescheiden onder. Typisch Ad, een ieder keek maandelijks uit naar het blad. Tegelijkertijd lag zijn hart bij de voetbalclub Blauw-Zwart. Ook daar was hij met zijn enorme enthousiasme een voorbeeld voor velen. Ad sprong bij waar nodig; adviseerde waar nodig zonder zijn wil op te leggen.
Vorig jaar ontving hij terecht een Koninklijke onderscheiding. Velen schroomden niet om op mijn verzoek een aanbeveling te schrijven. Uit al die aanbevelingen komt terug zijn enorme enthousiasme, belangeloze inzet, betrokkenheid en luisterend oor. Sinds twee jaar maakt de KBO, dankzij bemiddeling van Ad, gebruik van de kantine van de RKSV Blauw-Zwart. Hij was er altijd en na afloop altijd in voor een praatje over het wel en wee.

Beste, lieve Ad
Wat ga ik en velen jou missen.

Peter Knijnenburg
Voorzitter a.i. KBO Wassenaar