Afbeelding
Foto:

Inzamelingsactie voor Sintvoorieder1

Vanaf morgen is de Goedheiligman weer is ons land en wordt volop toegeleefd naar 5 december, pakjesavond. Voor kinderen een spannende tijd, want wat heeft de Sint dit jaar voor ze meegebracht uit Spanje? Maar ook bij steeds meer ouders neemt de spanning toe. Voor gezinnen die het niet breed hebben, is het soms niet mogelijk om te zorgen voor een Sinterklaascadeau voor hun kinderen. Er is simpelweg geen geld voor.

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. In de grote steden is dit 1 op de 9 kinderen. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend dat zij een cadeau krijgen van Sinterklaas. Het is niet uit te leggen aan een kind, dat even lief is als zijn/haar klas- en buurtgenootjes, waarom dit kind van Sinterklaas geen cadeau krijgt. Stichting Sintvoorieder1 zorgt ervoor dat deze kinderen toch een cadeau krijgen. Want ieder kind verdient een cadeau van Sinterklaas.
Al 13 jaar lang maakt Sintvoorieder1 Sinterklaascadeaupakketten voor kinderen aan wiens huisje de Sint voorbij dreigt te gaan. Begonnen in Den Haag, verzorgt de stichting inmiddels ook tot ver buiten de regio cadeaupakketten voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. Vanuit het pakhuis in Leidschendam worden dit jaar tot wel 25.000 Sinterklaascadeaupakketten gemaakt. De stichting draait volledig op vrijwilligers en is afhankelijk van donaties.
Vanaf aankomende maandag tot en met vrijdag, maken Den Haag FM en OmroepWest, samen met een aantal lokale omroepen een programma ten behoeve van Sintvoorieder1. Alle luisteraars in de regio worden, van 6 uur ‘s ochtends tot 19 uur in de avond, opgeroepen een donatie te doen aan de stichting. Cadeaus voor in de pakketten worden ingezameld in de centrale bibliotheek in Den Haag van waaruit Den Haag FM en OmroepWest de uitzendingen live verzorgen.
Het is ook mogelijk om de stichting te helpen door een financiële donatie te doen. De stichting is erg blij dat bij bakker Niek Kaptein aan de Windlustweg vanaf maandag 14 november een collectebus mag staan waarin een financiële bijdrage gedaan kan worden. Op de collectebus staat ook een QR-code voor degene die geen cashgeld meer bij zich draagt.
Meer informatie over stichting Sintvoorieder1 kan worden gevonden op de website www.sintvoorieder1.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding