Agenda

12 november
Tentoonstelling en exclusieve atelier opening. Fotokunstenaar Maria Starke-Milkó stelt haar oud en nieuw werk groot uit. In het Cultureel Centrum Voorschoten op de Princes Marijke laan 4 gaat in de maand November elk week-end (za/zo) van 14:00 tot 17:00 uur haar atelier open voor bezoek. (Andere tijden volgens afspraak via mobil: 06 2124 0579). Kom vrijblijvend langs en beleef een middag met onverwacht boeiende kunst.

Na sluiting van twee jaar opening Twaalfde Wassenaarse Salon van Kunstgroep Wassenaar om 13.00 uur in Galerie in de Molen door Leendert de Lange, burgemeester van Wassenaar. Op de zelfde dag wordt de gerestaureerde molen geopend, opgeluisterd door de Haagse "Urban Fun Band”. Iedereen is van harte welkom. Tentoonstelling 12 november t/m 17 december 2022.

Groepstentoonstelling ‘Sugar Free Added' (cause less is no more), een initiatief van kunstenaar Crail Moansburg in Pop Up Gallery in Huize ten Deyl (de Wassenaarse Poort). Het brein achter deze expositie is de zeefdruk artiest Crail Moansburg, ook wel de nieuwe Andy Warhol genoemd. Naast zijn kunstwerken zijn er diverse authentieke hedendaagse kunstenaars vertegenwoordigd, zowel uit Nederland als uit Ibiza en Zuidelijk Afrika. Onder het genot van een hapje en een drankje nodigen wij u uit om de diverse moderne en traditionele kunstuitingen te komen bewonderen. Er is veel bijzonders te zien, zorg dus dat u er bij bent! Na het openingsfeest, zal de Gallery elke vrijdag en zaterdag geopend zijn van 14.00 tm 20.00 uur.

In de Amerikaanse Protestantse Kerk in Den Haag: concert met het Golden Circle-ensemble o.l.v. John Bakker. Een concert met hymnes voor "Allerheiligen”. Voor deze dag kunt u denken aan de nummers als "And I saw a new heaven” van Malcolm Archer of "Let us now lof famous man” van Ralph Vaughn Williams. Maar u kunt ook genieten van mooie solo's van de zangers. Het ensemble bestaat uit 4 zangers: sopraan: Gunda Leine, alt: Carolina Alves Luis, bariton: Jo!ao Silva, tenor: Hue Blanes. Vanaf 15.30 uur bent u welkom, wij zorgen dat de koffie en de thee klaar staat. De toegang voor dit concert is gratis. Voor meer informatie kunt u een mailen naar John Bakker: musicdirector@apch.nl. The American Protestant Church of The Hague, Esther-de Boer van Rijklaan 20, Den Haag.

13 november
Bach's beroemdste Cantate in Dorpskerk. Zondag 13 november voert het ‘Haags Barokgezelschap', onder leiding van Gilles Michels, de Bach cantate ‘Wachet auf ruft uns die Stimme' uit in de Dorpskerk èn het motet van Van Beethoven: ‘Dona Nobis Pacem'. Aanvang: 19.15 uur. Toegang: Vrij. Na afloop is er een opendeur-collecte. Van de 202 bewaard gebleven cantates van Bach is ‘Wachet auf' wel de meest populaire en meest gespeelde van al deze meesterwerken. Bach baseert deze cantate op de bijbelteksten in Mattheüs vs. 11-13, waarin de gelijkenis van de wijze en de dwaze maagden, die geen olie meer voor hun lampen hebben, wordt beschreven. Het is een schitterende opeenvolging van aria's van sopraan (Bobbie Blommestein), tenor (Leo de Visser) en bas (Johan Vermeer) met het begin en slotkoor, waarin het koor Christus roemt met de woorden: ‘Daarom zijn wij blij, hoera, hoera, eeuwig in zoete jubel', in een onovertroffen melodie van de grote meester. ‘Dona Nobis Pacem' van Ludwig van Beethoven is een deel van de ‘Missa Solemnis' van deze componist. Hierin brengt Van Beethoven in een plechtig werk voor koor en orkest zijn persoonlijke verhouding tot God op ontroerende wijze tot uitdrukking. Twee van de grootste meesterwerken uit de klassieke muziek a.s. zondag in de Dorpskerk. Liturg is Jilles de Klerk. Het orgel wordt bespeeld door Rijk Jansen.

16 november
Ouderenbingo. Aanstaande woensdag 16 november organiseert onze buurtvereniging Oostdorp & Omgeving weer een gezellige ouderen-Bingo met leuke prijzen. Houdt u van Bingo en  zoekt u dat niet in de avonduren?  Kom dan gerust bij ons binnen.  De zaal is open om 13.30 uur Aanvang 14.00 uur. Onze vereniging is gevestigd aan de Dr. Mansveltkade nr. 9 naast de ingang van Blauw-Zwart.

19 november
Muziekmatinee Messiaskerk (MMM) om 15.30 uur in de Messiaskerk, Zijllaan 57; Tea Inn om 15.00 uur; Aanvang concert: 15.30 uur; Toegang vrij; collecte na afloop. Het pianotrio CHIaRA speelt licht klassieke muziek met pianotrio's van Schumann, Haydn, Schubert, Mendelssohn en Piazolla. De leden zijn: Andrea Bentivoglio, viool, Paul de Boer, piano en Ephraïm van IJzerlooij, cello.

27 november
De Goede Herderkerk, Stoeplaan 4 Wassenaar, zondag 27 november 16:00 uur. Ensemble Archipel o.l.v. Anneke Huitink. Bach: Kantate BWV 106 ‘Actus Tragicus', Gottes Zeit is die allerbeste Zeit. Bach: Andante uit Branderburgs Concert No.2. Telemann: ‘Trauerkantate', Du, aber Daniel, gehe hin. Entree gratis, gift na afloop.