Op de foto: burgemeester Leendert de Lange met echtpaar Steenbeek-Westra met dochters Nathalie (links) en Angela (rechts)
Op de foto: burgemeester Leendert de Lange met echtpaar Steenbeek-Westra met dochters Nathalie (links) en Angela (rechts) Foto: Studio Van der Plas

Felicitaties van burgemeester Leendert de Lange voor diamanten echtpaar Steenbeek-Westra

De heer en mevrouw Steenbeek-Westra, een Amsterdammer en een Friezin uit Franeker, hebben elkaar in 1959 ontmoet op de ijsbaan. Daar zag zij een hockeyer, de heer Steenbeek, mooie rondjes schaatsen en hij trok direct haar aandacht. Zij kon goed schaatsen en ging achter hem aan om zo zijn aandacht te krijgen en contact te maken.

Zij groeiden beiden op in Soest. Tijdens een verjaardagsfeest in Soest wandelde de heer Steenbeek met een buurjongen en mevrouw Steenbeek, met de fiets aan de hand, naar haar huis mee tot de voordeur om samen af te spreken. Dat vond hij wel een beetje spannend vanwege haar strenge vader, een hoge officier bij de luchtmacht, die over haar waakte nadat zijn vrouw overleed toen mevrouw Steenbeek-Westra pas 3,5 jaar was. De heer Steenbeek werd op 23-jarige leeftijd als dienstplichtig militair uitgezonden naar Nieuw-Guinea, waar hij diende als sergeant bij de 6e Infanterie Bataljon Delta Compagnie. Hij had een technische functie en moest alle voertuigen rijdende houden. Daar kwam o.a. zelfs Hansaplast aan te pas, omdat onderdelen schaars waren. De heer Steenbeek was verantwoordelijk voor het transport en gaf leiding aan monteurs en chauffeurs. De vele herinneringen bewaart hij in een zwart-wit fotoalbum. In 2020 ontving de heer Steenbeek het Nieuw-Guinea Herinneringskruis. Na veel briefcontact liet mevrouw Steenbeek-Westra weten dat zij hem enorm miste en vroeg hem om niet bij te dienen en meteen terug te komen. In 1960 zijn zij verloofd en zij trouwden in 1962. In 1968 werd dochter Nathalie Anja geboren en in 1970 dochter Angela Bea. De dubbele namen vond het echtpaar Steenbeek erg mooi. Respectievelijk kregen de dochters kleindochter Elisa Anne en kleinzoon Ricky Dean.
Mevrouw Steenbeek-Westra studeerde bij Schoevers en is jarenlang secretaresse geweest bij o.a. Heineken. De heer Steenbeek werkte in Utrecht bij Automobielbedrijf Van der Gun en hij heeft meerdere leerling monteurs aangenomen en opgeleid. Hij werkte bij Volkswagen en Simca, later ook bij o.a. Fiat en Peugeot. Via Bilthoven, Den Haag en Rijswijk kwamen zij in Wassenaar terecht. Momenteel wonen zij in een mooi appartement en al 53 jaar met veel plezier in Wassenaar. Beiden zijn erg sportief. Hij zeilde met een catamaran op zee, en is al decennia lang lid van de Duintrappers sportgroep. Zij wandelde tien keer de strandwandelzesdaagse van Hoek van Holland naar Den Helder en nam een tentje mee, dat op technische onderdelen nagekeken werd door de heer Steenbeek. Ze hebben veel in Oostenrijk geskied en ook gezeild in Griekenland. Nu wandelen ze nog graag in het mooie Wassenaar. De heer en mevrouw Steenbeek-Westra zijn heel dankbaar voor de vele gelukwensen in de vorm van kaarten en bloemen, die ze hebben ontvangen voor hun 60-jarige huwelijk.