Afbeelding
Foto:

Drukbezochte Ladies Day bij tennisvereniging Kieviten

Het was de eerste, maar zeker niet de laatste Ladies Day afgelopen zaterdag 5 november bij tennisvereniging De Kieviten aan de Dr. Mansveltkade. Vanaf 12.00 druppelden de eerste dames binnen, niet veel later stond iedereen na het trekken van een bal met nummer en letter op de baan.

Door Loes Rietvelt

Leuke bijkomstigheid van deze Ladies Day is dat de meeste deelnemers elkaar niet kennen en nu op een sportieve manier in contact komen met speelsters die, ondanks dat ze bij dezelfde vereniging tennissen, nog nooit met elkaar hebben gespeeld. Met een vernuftig systeem waarbij er balletjes te winnen of te verliezen waren na iedere gewonnen of verloren wedstrijd konden de spelers doorstromen of afzakken naar de volgende tennisbaan, met als ultiem doel te eindigen op baan 10, de baan met het hoogste nummer. Degene die daar belandt, is de uiteindelijke winnaar van het eerste georganiseerde TV Kieviten Ladies Day toernooi en wordt gekroond tot Queen of the Court. Een titel die de winnares een jaar lang mag behouden. Na vier rondes werd er een clinic gegeven door één van de tennisleraren, een prettige manier om de techniek van het tennis enigszins bij te schaven. Balletjes werden ondertussen door de organisatoren geteld en tot grote verbazing bleken er twee winnaressen te zijn met ieder 24 balletjes. Tijd voor een tie-break. Onder aanmoediging van alle aanwezigen werd er nog een spannende wedstrijd tussen de twee dames gespeeld.

Na afloop werd een poedelprijs uitgereikt aan de speelster met de minste balletjes, was er een dankwoord voor de tennisleraar voor de gegeven clinic en werd de eerste prijs, een cadeaubon van sponsor Natuurlijke Bron Schoonheidssalon, uitgereikt aan de uiteindelijke winnaar van deze onovertroffen Ladies Day. Er werd afgesloten met een drankje en hapje, nieuwe tennisafspraken werden gemaakt en vanzelfsprekend was er ook een dankwoord voor de drie dames die deze middag hebben georganiseerd. Een topprestatie die hopelijk volgend jaar opnieuw op de activiteitenkalender komt.