Afbeelding
Foto:

Topkwaliteit én uitstekende service: heel gewoon bij Hugo Herenmode

Hugo Herenmode, al jaren bekend van de Wassenaarse markt, is compleet vernieuwd! Hugo heeft nu een mobiele winkel, compleet voorzien van alle gemakken, zoals bijvoorbeeld een paskamer met spiegel. Door de nieuwe verkoopwagen kan Hugo zijn mooie assortiment veel beter presenteren en ook meer comfort bieden. Dit wordt bijzonder gewaardeerd door de klanten. Hugo biedt nog ouderwetse service, u krijgt altijd geld terug en kunt zelfs gebruik maken van een vrijblijvende “op zicht” regeling.

Voor het overgrote deel van de marktkooplieden geldt dat de kraam een familiebedrijf is maar bij de oorspronkelijk uit Noord-Brabant komende Hugo niet, hij deed totaal iets anders: “Ik was vertegenwoordiger en had een klant in mijn portefeuille met een herenmodezaak in Tilburg, waarmee hij ook op de markt stond”. De twee raakten bevriend en toen Hugo zijn functie zag verdwijnen besloot hij op de markt te gaan helpen en werd enthousiast: “Ik heb altijd al zelfstandig ondernemer willen zijn. In het begin heb ik verschillende markten geprobeerd maar dat werkte niet, ik heb geleerd om met je product op de juiste plek te gaan staan. Van daaruit ben ik gaan groeien.” Ruim vijf jaar is hij nu op de markt te vinden en hij heeft inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd.
Bij de marktkoopman staat persoonlijke service hoog in het vaandel en dat blijkt uit de manier waarop hij met iedere klant omgaat. Verschillende klanten verklaren dat hij altijd goedgehumeurd is en ze nooit klachten hebben. “Ik heb mode altijd al leuk gevonden maar een winkel is niks voor mij, daar heb ik te veel energie voor. Het is fysiek zwaarder, want ik sta in mijn eentje en moet dus zelf op- en afbouwen maar voor de geest is dat beter.”
In de kraam van Hugo zijn alle soorten en maten klassieke kleding te vinden. Het gaat van korte tot lange pantalons, overhemden met verschillende dessins en pullovers. De kleding is gemaakt van natuurlijke stoffen, heeft een hoogwaardige kwaliteit en valt daarom in een hoger segment: dit is wat hem onderscheidt van de welbekende marktkramen: "De markt staat bekend als simpel maar dat kan ook anders. De kleding die ik verkoop is van dezelfde kwaliteit als dat wat in een winkel gekocht kan worden. Daarnaast heb ik een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.” In zijn kraam zijn de laatste trends te vinden, maar het aanbod is wel klassiek georiënteerd. De pantalons hebben een klassieke snit en de overhemden een casual of classic fit.
Bijzonder zijn de vermaak-service en de mogelijkheid om thuis te passen. Bij de vermaak-service wordt ter plekke de broek op de juiste hoogte afgespeld en later bezorgd. “Tachtig procent van de klanten zijn dames die voor een man kleding komen kopen, ze kunnen de kledingstukken op de bonnefooi meenemen en thuis laten passen. Aan het einde van de dag zie ik ze terug en kunnen ze betalen of de stukken omruilen of teruggeven.” Naast Wassenaar staat hij ook in Heemstede, Bussum en Laren, maar Wassenaar blijkt het meest klassiek: “Streepjes en een ruitje zijn favoriet.”

Hugo Herenmode, Marktterrein (Berkheiveld) op dinsdag. T: 06 30 49 46 70 / E: info@hugoherenmode.nl / W: hugoherenmode.nl