Afbeelding
Foto:

Laatste tuindag Spinbaan 2022

Een grote groep van 14 vrijwilligers, allen buurtgenoten, heeft zondag 30 oktober voor de laatste keer in de buurttuin gewerkt. Deze negende dag stond in het teken van het winterklaar maken van de nu nog gedeeltelijk in bloei staande tuin.

Onkruid verwijderen, paden schonen en vooral de niet wenselijke grasgroei zien te beteugelen. De bewoners aan de buurttuin, maar ook andere vrijwilligers uit de omgeving, hebben bijgedragen aan een overheerlijk en zeer welkom pauzemoment: koffie, thee, limonade, zelf gebakken taart en diverse soepen. Op deze wijze met elkaar zo'n prachtige buurttuin onderhouden en tegelijkertijd de sociale cohesie in de wijk in stand houden en verbeteren, is een activiteit die iedereen blij maakt. Dit biedt ook nieuwe bewoners wonend aan de buurttuin een mogelijkheid om aan te sluiten en zich thuis te voelen.
De forse financiƫle bijdrage dit jaar van Fonds Wassenaar heeft het mogelijk gemaakt delen van de beplanting te vervangen en een kruiwagen aan te schaffen. Dank daarvoor!

Begin maart 2023 begint de jaarcyclus opnieuw. Veel bezoekers en passanten weten het onderhoud door deze grote groep te waarderen, dus: wordt vervolgd!

Afbeelding