Afbeelding
Foto:

Orgelconcert met sopraan Michelle Mallinger

Op zondagavond 13 november 2022 verzorgt Ton van Eck in de Laurentiuskerk samen met sopraan Michelle Mallinger een gevarieerd programma met een afwisseling van zang en orgelwerken.

Het programma omvat liederen als het Salve Regina van Bonifazio Graziani en het Jubilate Deo van André Campra, beide componisten uit de barok. Daarnaast worden een aantal liederen van Hendrik Andriessen gezongen: La Vierge à midi, Magna res est amor, en Maria schone vrouwe. De zang wordt afgewisseld met orgelwerken van Frescobaldi, Rinck en Ritter.
Michelle Mallinger behaalde haar diploma Bachelor of Arts in Vocal Performance van de San José State University (VS). Daarna studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze haar Bachelor of Music graden in koordirectie en solozang haalde. Zij zong solo diverse operarollen bij o.a. De Nederlandse Opera, in het Concertgebouw, en ze was soliste in Bach’s Mattheus Passie. Bij de Hamburger Kammeroper zong zij de titelrol in La Cenerentola. Ze is zangdocent aan het Muziekinstituut van de St. Bavo Koorschool in Haarlem, en docent Amerikaans-Engels op het Conservatorium van Amsterdam.
Ton van Eck is een goede bekende van de Laurentiusorgelconcerten. Hij is titulair-organist van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem en al vele decennia adviseur bij de Katholieke Klokken- en Orgelraad. Hij heeft de bouw en restauratie van vele (historische) orgels begeleid, zoals ook bij de restauratie van het hoofdorgel van de Laurentiuskerk. Hij verzorgde talrijke publicaties waaronder vele orgelmonografieën van de instrumenten waarbij hij als restauratieadviseur was betrokken.
Dit sfeervolle concert zal worden gegeven in de Laurentiuskerk, Leidseweg, Voorschoten, en begint om 20:00 uur. De toegang is vrij met een collecte bij de uitgang.