Afbeelding

Meisjes B team Wassenaarse Volleybal Vereniging boekt knappe zege op Leython

Aanvankelijk gingen de WVV girls, niemand uitgezonderd, flink nerveus de wedstrijd in. Niet alleen omdat het hun eerste wedstrijd van het seizoen was maar vooral ook omdat zij als team in deze samenstelling nog niet eerder een competitiewedstrijd hadden gespeeld. En dan uitgerekend tegen Leython DC uit en in Leiderdorp.

WVV begon prima aan set 1. Vooral de service liep zoals het moet ‘over het net’. Al snel had WVV een mooie voorsprong opgebouwd. En als dan ook de aanval goed loopt eindigt de set in een 10-25 winst voor de WVV meiden. Na het winnen van de eerste set in de competitie ooit door dit team gespeeld waren de WVV-ers hun nervositeit kwijt en was hun enthousiasme en vertrouwen zichtbaar groot geworden. Ook in set 2 bleef het serveren op een redelijk constant peil en heeft Leython grote moeite om ook punten te scoren. Lilia Sankari bijvoorbeeld nam met goed geplaatste services zo’n beetje 10 punten voor haar rekening. De WVV meiden krijgen er echt zin in en trakteren Leython op een 9-25 verlies. In set 3 moesten de wisselspeelsters bij WVV uiteraard ook eerst aan elkaar wennen. Het werd daardoor weer een wedstrijd waar ook Leython punten wist te scoren. Uiteindelijk was het toch WVV dat aan het langste eind trok. Setwinst met 22-25
In set vier werd het niveau verschil weer duidelijk zichtbaar. 13-25 voor WVV en dus een daverende 0-4 overwinning. Bravo Girls. WVV aanvoerder Livia Munk reageerde met “Dat is een goede start. We hebben nu al zin in onze volgende wedstrijd”. Die volgende wedstrijd is vanavond al. Dan spelen zij in sporthal de Schulpwei om 19:00 uur tegen Sovicos. De JB 1 speelt dan tegen Velo JB1 en de senioren Heren 1 tegen VollinGo H1.
Wil je ook sportief en gezellig bezig zijn, meld je dan aan als lid van WVV. Kom eens kijken op een woensdagavond in Sporthal De Schulpwei. Neem gelijk je sport-outfit mee dan kan je direct meetrainen.