Afbeelding
Foto:

Dagbesteding in het Johannahuis ondersteunt en ontzorgt

Zelfstandig wonende senioren kunnen met het verstrijken van de jaren gevoelens van eenzaamheid ervaren of sociale isolatie als gevolg van lichamelijke beperkingen. Ook kan er bij hen sprake zijn van geheugenachteruitgang. Hierdoor kunnen zij behoefte hebben aan ondersteuning bij het onderhouden van contacten en een zinvolle tijdinvulling. Deelname aan de dagbesteding in het Johannahuis kan dan uitkomst bieden. 

In een sfeervol appartement in het Van Ommerenpark komt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een groep senioren samen. Onder begeleiding van een of twee medewerkers van het Johannahuis gaan zij met elkaar in contact, gebruiken zij samen de middagmaaltijd en ondernemen zij diverse activiteiten zoals wandelen, puzzelen, de krant lezen en tekenen of schilderen. De activiteiten sluiten aan bij de wensen en behoeften van de deelnemers en worden in groepsverband of individueel aangeboden.
Deelname aan de dagbesteding kan ook de mantelzorgers van de deelnemers wat ruimte geven, omdat zij hiermee een of meer dagen per week de zorg uit handen kunnen geven en tijd voor zichzelf hebben. Hierdoor is mantelzorg beter vol te houden en kunnen de deelnemers makkelijker in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Om dit maximaal te faciliteren is er voor inwoners van Wassenaar de mogelijkheid om bij deelname aan de dagbesteding te worden opgehaald en thuisgebracht. Het Johannahuis heeft hierover afspraken gemaakt met Stichting De bij-Bus.
Voor deelname aan de dagbesteding is een WMO-indicatie van de gemeente nodig, of een Wlz-indicatie. Daarnaast is er de optie om de deelname op particuliere basis te bekostigen. De maatschappelijk werkers van het Johannahuis zijn op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en kunnen potentiële deelnemers van de dagbesteding hierover informeren.
Senioren die meer willen weten over deelname zijn van harte welkom voor een informatief kennismakingsgesprek op de dagbesteding van het Johannahuis, bij voorkeur samen met hun mantelzorger.
Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de dagbesteding van het Johannahuis: telefonisch op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur (via de receptie van het Johannahuis, telefoonnummer 070-5124500) of per e-mail op dagbesteding@vanommerenpark.nl.