Foto: Anton Overklift
Foto: Anton Overklift Foto: Anton Overklift

Fris en kleurrijk Atelier Fabrique geopend in Wassenaar

Na een korte verbouwing was op zaterdag 10 september de opening van Atelier Fabrique aan de van Hogendorpstraat. Mijke van ’t Slot is hier de eigenaresse en heeft van het pand een mooie, nieuwe winkel gemaakt, geheel in haar eigen stijl. Al 2 jaar lang gaf ze naailessen in dit pand en nu was er de kans om als modeontwerpster en styliste haar eigen winkel te beginnen. Als klein meisje ging ze al met haar moeder mee naar de winkel van Schröder in Leidschenhage en nu dan heeft ze haar eigen atelier en is ze in de verre omtrek enig in haar soort.

Door John Schrader

Na de modeacademie te hebben gevolgd in Amsterdam heeft ze bij diverse modeontwerpers stage gelopen en heel veel gezien, ervaren en geproefd. Haar moeder was ook de aanzet tot haar eerste stap in de huidige winkel; moeder was cursist in een naaigroepje en de naaijuf stopte. Moeder vond Mijke de geschikte opvolgster en sinds 2019 was Mijke de nieuwe naaijuf en gaf naailes aan diverse cursisten. Met heel veel plezier heeft ze de lessen gegeven en ook nu draaien er al twee groepen naailes en is er al een wachtlijst voor een derde groep. Tevens zijn er al op drie ochtenden cursisten voor breiles en kunnen er uiteraard ook vragen gesteld worden zonder aan een cursus te hoeven meedoen.

Het grote idee achter haar winkel is vooral ook heel creatief te willen meedenken en mensen vooral verder te willen helpen met hun eigen plannen en ideeën. Daarbij wil Mijke graag kundig advies geven bij alle soorten stoffen, kleuren en patronen. Ze heeft veel fournituren in huis en reparaties kunnen zowel thuis als in de winkel worden gedaan. Er zijn dus veel kleuren en kwaliteiten in de winkel aanwezig en indien het er niet is: bestellen kan altijd!

In de afgelopen dagen zijn al vele mensen langs geweest om eens een kijkje te nemen of iets te kopen. Zelfs tijdens ons gesprek na sluitingstijd zijn er nog diverse klanten die iets komen kopen of graag advies willen. Binnenkort start er een coupeuse die op aanvraag maatkleding kan maken; een mooie, echte Chaneljurk kan dus en hoeft dus niet heel duur te zijn. Mijke krijgt hierbij o.a. de mooie Chanelstof van een bedrijf uit Frankrijk. Met de kleine herstelwerkzaamheden kan Mijke zelf aan de slag, maar voor de ingewikkeldere klussen is zij nog op zoek naar coupeuses. De eerste klanten zijn zeer tevreden en de hoge kwaliteit wordt enorm gewaardeerd. Mijke is dan ook heel blij met haar nieuwe modestoffenzaak en hoopt dat steeds meer mensen zullen komen om iets moois te maken van echte kwaliteitsstof. Aan Mijke zal het niet liggen; met veel enthousiasme en heel gedreven vertelt zij over haar visie en haar plannen. Ze is met recht trots op haar winkel en alle aanwezige spullen. Daarbij wil ze de voorraad bandjes en lintjes nog verder gaan uitbreiden. Ook wil zij leuke kant en klare naaipakketten gaan verzorgen, die de mensen dan zelf thuis kunnen maken.

Daarom is het zeker de moeite waard eens binnen te lopen bij dit nieuwe Atelier Fabrique! De winkel is van dinsdag t/m zaterdag open van 1000 tot 1700 uur. Mijke zal u van harte welkom heten en met veel enthousiasme uw vragen beantwoorden! Foto: Anton Overklift