In Oeganda wordt er na schooltijd onderwijs gegeven aan ouders die daar prijs op stellen
In Oeganda wordt er na schooltijd onderwijs gegeven aan ouders die daar prijs op stellen Foto:

Klaverjassen Run for Rio bij Blauw Zwart

Woensdag 19 oktober organiseert de stichting Run for Rio wederom een klaverjasavond bij voetbalvereniging Blauw Zwart. De klaverjasavond begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur kunt u al in de kantine van Blauw Zwart terecht om een kopje koffie te drinken.

Door John Schrader 

U kunt zich individueel of per koppel inschrijven; het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per persoon. De laatste kaartavond in maart was gezellig druk en heel geslaagd. Ook nu hopen we weer op een “volle bak”. Aan het einde van de kaartavond zal er ook een loterij plaatsvinden met ook dit keer vele mooie prijzen die door allerlei particulieren en bedrijven voor dit doel ter beschikking zijn gesteld.
Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat u aantreft op onze website: www.runforrio.com, maar kan ook telefonisch bij John Schrader, telefoonnummer 070-5176236 of Trudy Efdee, telefoonnummer 06-83627269. U kunt het inschrijfformulier ook afgeven bij Trudy, van Heeckerenstraat 5 of de van Houtenweg 74.
De opbrengst van deze avond is bestemd voor de bouw van de derde fase van de New Horizon Community School in Oeganda. Hier worden op dit moment vier nieuwe lokalen gebouwd. De tweede fase is onlangs afgerond en met de derde en laatste fase hopen we dat nog meer kinderen naar school kunnen.

Tijdens de laatste vergadering van het bestuur is er direct contact geweest met Piet die in Oeganda de bouw begeleid. De corona heeft ook in Oeganda in de afgelopen maanden flink toegeslagen en nu probeert men ook daar het leven weer op te pakken. Echter de prijzen zijn gigantisch omhoog gegaan en voor velen is het behoorlijk moeilijk en zwaar. In de bestaande lokalen van fase 1 en 2 kunnen vele kinderen gelukkig weer naar school. De lokalen worden na schooltijd gebruikt om les te geven aan de ouders. Zo wordt ook aan ouders onderwijs gegeven en krijgen de ouders ook hulp bij hun zorg voor de kinderen.

Bent u verhinderd op 19 oktober, maar wilt u toch uw steentje bijdragen, dan kunt u uw gift overmaken op onze bankrekening: Run for Rio te Wassenaar, IBAN nummer: NL21INGB0000193157 of Rabobank: NL57RABO0368010724. Met dank voor uw bijdrage.