Afbeelding
Foto:

Verstandig eten. Gezond en verantwoord.

Wilt u advies over “Verstandig eten”, gezond en verantwoord.
Heeft u moeite met afvallen? Of heeft u moeite met op gewicht te blijven? Ik kan u helpen.

Wie ben ik?
Mijn naam is Marion Ditmar, moeder van 3 kinderen en oma van 4 kleinkinderen. Ik ben altijd werkzaam geweest in de detailhandel. Jarenlang ben ik mantelzorger geweest van mijn ouders en al ruim 15 jaar oppas van de kleinkinderen, eerst van de 2 oudste kleinkinderen (15 en 13 jaar) en momenteel van de twee jongste (5 en 2 jaar). Mijn hobby’s naast de kleinkinderen, zijn koken en wandelen.

Hoe leef ik gezonder? 
Met eten bezig zijn en dan vooral het gezondere eten. Koken zonder pakjes en of zakjes vind ik fijn omdat het veel gezonder is en je alle smaken van het eten goed proeft. Ongeveer eens per maand kook ik voor een woongroep van mensen met een beperking, daar woont mijn bonusdochter ook. Daar probeer ik ze een gezonde en vooral hele lekkere maaltijd voor te zetten, met zoveel mogelijk verse ingrediënten.
Thuis kook ik ook zoveel mogelijk gezond en gevarieerd, ook kook ik graag voor anderen. Ook bewegen is erg belangrijk voor een gezonder leven. Zelf wandel ik veel en regelmatig. Dit jaar heb ik al drie keer een 4-daagse gelopen.

Welke kennis heb ik?
Om u goed te kunnen voorlichten heb ik onderstaande cursussen gevolgd.
Cursus Voedingsleer, waardoor ik voedingsdeskundige ben. Ik ben geen diëtiste en mijn consulten worden helaas nog niet vergoed door de zorgverzekering.
Cursus Fit en Gezond Leven. Omdat ik toch graag iets meer wilde weten dan alleen wat voeding doet met ons lichaam en onze gezondheid, want om een gezondere levensstijl te krijgen is bewegen ook erg belangrijk.
Wanneer je je gewicht wilt verlagen en of gezonder wilt gaan leven zul je bewustere keuzes moeten maken in je eetpatroon, meer vers en gevarieerd eten en minder snacken en snoepen.
Deze veranderingen zullen al een groot deel kunnen helpen en wanneer je daarbij ook wat meer gaat bewegen, lopen, zwemmen, fietsen en of sporten zul je al snel resultaten kunnen zien. Het aanleren van nieuwe voedingsgewoontes en een andere leefstijl, het bewuster met eten en bewegen bezig zijn, kost tijd maar geeft je uiteindelijk een beter en gezonder resultaat. Samen kunnen we kijken wat de beste manier voor jou is en wat het beste bij jou past.

Afspraak maken?
Heb ik met dit verhaal jouw interesse gewekt? Mail mij gerust voor vragen en of een afspraak.
Marion Ditmar
Email: zo-gezond@outlook.com