Afbeelding
Foto: Jeanette Nell

Koos Oliehoek met pensioen

Als we teruggaan in de tijd, blijkt dat we Koos al heel lang kennen: van de voetbal, motorrijden, vakanties, wintersport, uitgaan, verjaardagen, klussen, noem maar op. Ook hebben we menig concert, tentfeest, schuurfeest en optreden meegemaakt in de weekenden, zo hebben we nog eens heel Hazerswoude en omstreken gezien om bij de Golden Earring te komen, iemand wist wel de weg, maar niet zo goed blijkbaar, na met zijn allen achter hem aangereden te hebben, en heel het groene hart te hebben gezien zijn we uiteindelijk in de feesttent aangekomen, mooie avond was dat met een goeie band.

In die tijd gingen ook de meesten trouwen, Koos had dat al achter de rug, en kon wel volle bak genieten van de vrijgezellenfeesten en partijen, van palinghappen tot poldercrossen, er was elk weekend wel wat te beleven.
Doordeweeks was Koos Loodgieter bij Piet Vesseur, en deed zijn werk met passie, daarbuiten deed hij voor bekenden wat klusjes, buiten dakwerk was Koos ook goed in CV aanleggen en loodgieterswerk, hij heeft menig huisje er warmpjes bij laten zitten.
Bijna 20 jaar geleden is het al dat je hier bent komen werken, en heb jij alle klanten, personeel en veranderingen zien komen en gaan. Leuk is ook dat je wel in dezelfde branche bent gebleven waardoor je ook weer veel oude collega's en bekenden uit de loodgieterswereld regelmatig tegenkomt. We zitten nu eenmaal in een dorp, en vraag het Koos, wie wat waar en meestal weet hij het wel.
Nu ben je uiteindelijk op je pensioengerechtigde leeftijd aangekomen, je was er al een poosje mee bezig, maar niet zo zeer dat je wilde stoppen met je werk, maar meer dat het voor jou een mijlpaal in je leven is om dat te halen, dit had ik me niet zo gerealiseerd, maar voor jou is het een dubbele opgave geweest om dit te kunnen halen, respect daarvoor.
Koos, we hopen dat je nog een tijdje bij ons meubilair zal blijven, en zoals we hebben afgesproken, blijf je hier nog wat uurtjes is in dienst en zijn we nog niet van je af. 30 september 2022 ben je 20 jaar in dienst, dus we gaan gewoon weer door!
Timmerfabriek Maaldrift en familie Qualm