Op foto: burgemeester Leendert de Lange, de heer Brouwer met familie. Foto: Studio Van der Plas
Op foto: burgemeester Leendert de Lange, de heer Brouwer met familie. Foto: Studio Van der Plas Foto: Studio Van der Plas

Felicitatiebezoek burgemeester aan 100-jarige Piet Brouwer

Piet Brouwer vierde op 25 juli zijn 100ste verjaardag. Piet is geboren in Den Haag, zijn zus Dini was toen vier jaar. Later kreeg Piet nog een zus, Wil (inmiddels 91 jaar) en een broer, Ron. Na de MULO werd Piet leerling-banketbakker.  

In 1952 ontmoette hij Riet en zij trouwden in 1953. Na twee jaar werd Anneke geboren en twee jaar later Wim. Het gezin woonde in Den Haag. Piet werkte inmiddels bij Pierson, Heldring en Pierson. Daar heeft hij in de zestiger jaren de computer helpen opstarten. Vakanties eerst met de tent, daarna met de travelsleeper naar vele plaatsen in Europa. Riet en Piet reisden graag: Indonesië, Israël, China. 

In 1984 werd Daphne geboren, hun eerste kleindochter. Piet ging dat jaar met pensioen. Daphne was graag en veel bij oma en opa. Piet, met zijn engelengeduld, heeft Daphne leren fietsen, zwemmen, touwtje springen, tennissen en nog veel meer. In 1994 verhuisden Riet en Piet naar Voorburg. Zij kregen nog drie kleinkinderen Niels, Iris en Jits en drie achterkleinkinderen: Steijn, Joppe en Nola. Zijn hobby’s tennissen, fietsen, klokken repareren en edelsmeden heeft Piet tot op hoge leeftijd gedaan. Elk jaar werd er een reis gepland: Thailand, Nepal, Costa Rica, Cuba, Zuid-Afrika en Curaçao en dan ging dochter Anneke mee. 

In november 2016 is Riet op 98-jarige leeftijd overleden. Piet bleef in de flat wonen, zorgde goed voor zichzelf en at bij dochter Anneke. Elke dag maakte hij een wandeling in het park en deed de noodzakelijke boodschappen. Met thuishulp, mantelzorg en dagbesteding bij de Ontmoeting heeft Piet tot september 2020 in Voorburg gewoond. De oude garde bij de Ontmoeting weet nog precies wie Piet is. Het was en is nog steeds, vinden ze, zo'n lieve schat. In september 2020 is Piet verhuisd naar Zorgvilla Den Deijl in Wassenaar. Daar heeft hij het al twee jaar heel fijn: mooie kamer, lekker eten, elke dag naar buiten, wandelen of op de duofiets, puzzelen, sporten, sjoelen en bij mooi weer in de tuin van de villa genieten van de zon. Piet is de eerste, die in Zorgvilla Den Deijl zijn 100ste verjaardag viert. Piet werd gefeliciteerd door burgemeester Leendert de Lange en hij wenste Piet nog mooie jaren in Wassenaar.