Afbeelding
Foto:

Burgemeester feliciteert diamanten echtpaar Schuyer-van Scherpenzeel

Burgemeester Leendert de Lange was op felicitatiebezoek bij het echtpaar Schuyer voor het 60-jarig huwelijksjubileum. Mevrouw Schuyer-van Scherpenzeel komt uit een traditionele ‘oude’ familie, genaamd Nell, een geslacht van 150 jaar in Wassenaar. Haar grootvader en later haar moeder Bellesteyn (getrouwd met Van Scherpenzeel) had Boerderij ‘Bellesteyn’, dat tot de crisis in 1930 gerund werd.

Het echtpaar Schuyer heeft elkaar leren kennen in 1956 in ziekenhuis Bronovo: hij was zestien jaar en werd behandeld in het ziekenhuis, zij was leerling verpleegkundige in opleiding. De heer en mevrouw Schuyer-van Scherpenzeel schreven elkaar jarenlang brieven, hij nog een periode vanuit een kostschool in Zwitserland. In 1959 kwamen zij bij elkaar en trouwden in 1962 in Amsterdam. Het echtpaar Schuyer kreeg twee kinderen, in 1965 een zoon en vier jaar later een dochter. Mevrouw Schuyer-van Scherpenzeel heeft na haar afstuderen gewerkt in het HMC Bronovo (Den Haag), Luthers (Amsterdam) en voor de GGD. Zij is jarenlang verloskundige in het HMC Bronovo geweest, later particulier en mevrouw Schuyer-van Scherpenzeel was ook een periode stervensbegeleider.

De heer Schuyer is afgestudeerd in Nederlands en heeft een freelance opleiding voor leraar gedaan. Vervolgens was hij vanaf 1973 jarenlang leraar en later werd hij directeur van scholen in Wassenaar: Stichting Kievietschool, Rijnlands Lyceum, Montessorischool. Vervolgens werd hij eerste bestuurder van de open universiteit. Hij vervolgde zijn carrière in de gezondheidszorg bij het Delta Psychiatrisch Centrum in Rotterdam tot zijn pensionering. Daarnaast was hij voor één dag per week van 1970 tot 1978 raadslid in de gemeenteraad in Wassenaar voor D66. De heer Schuyer was zestien jaar lang lid van de Provinciale Staten, lid van de Eerste Kamer, waarvan twaalf jaar fractievoorzitter van D66. De heer Schuyer is een bescheiden schaker bij de Schaakvereniging van Wassenaar. Burgemeester Leendert de Lange feliciteerde tijdens zijn bezoek de heer en mevrouw Schuyer en wenste het echtpaar nog een mooie tijd samen in Wassenaar.