Afbeelding
Foto:

The Roaring Twenties op Rozenstein

Na drie jaar kon de Wassenaarse Golfclub Rozenstein weer haar traditionele Golfweek organiseren. Vanaf 26 juni tot en met 2 juli een week met veel golf, entertainment, happen en drankjes, opgewekte leden en hun gasten. Het thema van de editie 2022: ‘The Roaring Twenties’

Na het hijsen van de Golfweekvlag op zondag 26 juni, waarbij Geert Jan Mantel het voorzitterschap van Rozenstein voor één week overdroeg aan Pawlik Snel, voorzitter van de Golfweekcommissie, kon het feest beginnen. Veel deelnemers waren verkleed in de stijl van het thema. We zagen haarbanden met veren, jurkjes met veel glitter, gestreepte blazers, strooien hoeden. We gingen honderd jaar terug in de tijd.

Gedurende de week was een divers programma aan evenementen, waarvoor de leden, en bij een aantal wedstrijden ook met gasten, konden inschrijven. Populair is altijd de Cross Country. Golfers gaan via een ingenieus uitgezet parcours dwars door de baan. Over water, over bomen die nu volop in blad staan en meer obstakels. Kortom: geen eenvoudige opgave. De Vriendinnendag op dinsdag en de ‘Heerenball’ op donderdag – traditioneel in het programma - waren ook nu weer vol ingeschreven.

Nieuw dit jaar was de ‘Leer elkaar kennen wedstrijd’. In het leven geroepen omdat tijdens corona voor de nieuwe leden geen kennismakingswedstrijd konden worden georganiseerd.

Klein smetje op deze verder zonnige week was maandagmiddag toen regen en onweer over ons land en dus ook over Rozenstein trokken. De wedstrijd moest worden afgelast en de deelnemers die de schuilhutten die overal door de baan staan, hadden opgezocht, werden overhaast ‘geëvacueerd’.

Twee zogenoemde culinaire holes zorgden ervoor dat de deelnemers wat eten en drinken betreft niets te klagen hadden. En natuurlijk werd er na afloop van de wedstrijden heerlijk gegeten in ons eigen restaurant. Met entertainment in de vorm van een cabaret of een zanger.

Helaas komt aan alles een einde en op zaterdag 2 juli vond het slottoernooi plaats van deze succesvolle golfweek. Ook nu weer met veel golfers in Roaring Twenties outfit. Na de 18 holes schoof iedereen aan voor het Indisch buffet.

En toen was het klaar. De vlag werd gestreken, de tent werd afgebroken en er wordt al voorzichtig nagedacht over de volgende golfweek in 2023.

[beeld: Golfweek-Foto-De Wassenaarder]