Afbeelding
Foto:

Aptroot huiswerkbegeleiding maakt doorstart met nieuwe eigenaren!

Joost en Debby van de Ven hebben Aptroot huiswerkbegeleiding overgenomen en gaan het instituut vestigen op de eerste etage van het "Rabobank” gebouw op de Lange Kerkdam 2 te Wassenaar!

Heleen Aptroot is enige tijd op zoek geweest naar overnamekandidaten voor haar huiswerkbegeleidingsinstituut nadat haar dochter aangaf het instituut niet te kunnen voortzetten ivm ziekte. Er zijn een aantal serieuze kandidaten geweest, maar die wilden het personeel niet overnemen. Onbegrijpelijk geeft Joost van de Ven aan: juist het werken met vaste coaches die al jaren verbonden zijn aan het instituut maakt het verschil. Elke scholier heeft bij Aptroot een eigen coach die de scholier heel goed kent. Huiswerk begeleiden is namelijk niet alleen overhoren en kijken of iemand zijn of haar opdrachten heeft gemaakt, maar het is ook persoonlijke aandacht en structuur aanbrengen in de manier waarop er geleerd moet worden, leren leren noemen wij dat. Het ging Heleen erg aan het hart dat ze het instituut na 30 jaar moest sluiten.
Tot voor enkele dagen toen Joost van de Ven hoorde dat Heleen Aptroot zou stoppen. ‘Als ouder van een middelbare scholier had ik hele goede ervaringen met Aptroot. Ik realiseerde me hoe jammer het voor heel veel scholieren zou zijn dat zij nu een andere plek zouden moeten zoeken of helemaal geen huiswerkbegeleiding meer zouden kunnen krijgen. Ook voor hun ouders, weet ik uit ervaring. Want een kind dat huiswerkbegeleiding krijgt, komt thuis als het huiswerk af is, geen gezeur en gedoe om je kind naar zijn kamer te sturen om het huiswerk te maken en te moeten overhoren’, zegt Joost.
‘Een dag later belde ik Heleen en dezelfde dag nog maakten wij een afspraak; de rest is geschiedenis!
‘Ik ga zelf de dagelijkse leiding van het instituut doen’ zegt Joost, ‘ik kijk daar echt naar uit. Ik vind het een uitdaging om jongeren te begeleiden. Als coach van verschillende hockeyteams doe ik dat al jaren en nu dus met huiswerkbegeleiding. Maar, ik doe het niet alleen. Mijn echtgenote Debby heeft veel ervaring met huiswerkbegeleiding en werkt nu als onderwijs assistente in het basis onderwijs, de Nutsbasis school in Voorschoten. Samen gaan wij onder de naam Aptroot Huiswerkbegeleiding, Bijles en Examentraining een mooie opdracht vervullen om scholieren te begeleiden net zoals Heleen Aptroot dat al jaren heeft gedaan’.

Voor meer informatie en aanmelden: joost@aptroothuiswerkbegeleiding.nl of 06 535 04 830

Aptroot Huiswerkbegeleiding
Specialist in huiswerkbegeleiding van brugklas tot en met eindexamen, van VMBO-T tot en met gymnasium.
Lange Kerkdam 2
2242 BV Wassenaar

Afbeelding
Afbeelding