Afbeelding

Een zeer geslaagd Italiaans Buffet bij de Dorpskerk

Algemeen

Wassenaar - Na twee coronajaren werd op zaterdag 2 juli weer een ‘zomermaaltijd’ georganiseerd bij de Dorpskerk aan het Plein. Dit jaar was gekozen voor een Italiaans buffet. Het was heerlijk weer en de opkomst was groot. De deelname was openbaar en wie dat wilde kon vooraf kaartjes kopen, on-line of bij één van de twee verkooppunten in het dorp. De ruim 130 deelnemers namen plaats aan de mooi gedekte tafels die langs het hek stonden opgesteld.

Samen met haar team van 21 vrijwilligers had Riet Nelisse het prima voor elkaar en Jos, de kok van cateringbedrijf Hageman, die zelf ook hielp met serveren, kon vele complimenten in ontvangst nemen, want hij gaat voor kwaliteit zoals hij zei, ‘van a tot z’.

Ook werd er een loterij gehouden waarvoor diverse winkeliers en kunstenares Emilie Cummings-Enneking mooie prijzen beschikbaar hadden gesteld. Aan het eind van de avond kon €1080,- euro van de loterij worden geschonken aan een initiatief van ‘the American School of The Hague’ ten bate van Oekraïne.

Twee Italiaanse muzikanten, ‘Il Canzoniere Italiano’ genaamd, gingen van tafel naar tafel met Italiaanse en andere liederen, die soms van geïmproviseerde teksten werden voorzien, passend bij de mensen aan tafel. Zij hielden de sfeer er goed in. Aan het eind van de maaltijd kwam er een ijscoman met echt Italiaans ijs waar iedereen een ijsje kon halen.

Het was een zeer geslaagde avond, en alle deelnemers genoten volop, vooral ook omdat het eindelijk weer eens kon na twee jaar beperkingen. Wij hopen dat het volgend jaar weer zo feestelijk georganiseerd zal worden.