De Promenadeconcerten gaan weer van start! Op de foto het Trio Wielenga.
De Promenadeconcerten gaan weer van start! Op de foto het Trio Wielenga. Foto:

Agenda

Archiefverkoop en open dagen Galerie de Muren
De Wassenaarse beeldend kunstenaar Rob Blöte (1931 - 2021) was ook galerie- en artotheekhouder. Hij liet een flinke collectie na die bij het opruimen van zijn atelier, kelder en garage naar boven kwam. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli (12.00 - 17.00 uur) worden in zijn atelier en voormalige woning aan het Ammonslaantje 36 tijdens twee open dagen onder andere aquarellen, etsen en grafiek van lokale, nationale en internationale kunstenaars verkocht. In 2019 organiseerde Rob de laatste tentoonstelling van Galerie de Muren waar al een deel van de collectie voor kleine bedragen van de hand werd gedaan. In overeenstemming met het oorspronkelijke doel van de galerie kunst betaalbaar te maken voor iedereen, worden ook nu tientallen kunstwerken aangeboden tegen minimumprijzen vanaf enkele tientjes voordat ze naar de veiling gaan. Iedereen is welkom om langs te komen in de galerie om te zien of er iets aan de muur hangt wat voor een bescheiden prijs mee naar huis kan worden genomen. Voor iedere bezoeker ligt een kleine zeefdruk van Rob klaar (zolang de voorraad strekt).

Olympia' 72 organiseert jaarlijks terugkerende rommelmarkt
Zaterdag 2 juli organiseert Olympia'72 haar jaarlijks terugkerende rommelmarkt op het sporteiland van ASH gelegen bij de parkeerplaats van het Adelbert College. Wat is er zoal te koop, kleding, elektra en heel veel hebbedingetjes voor weinig! Open om 09.00 uur, sluiten 15.00 uur. Toegang gratis! Graag tot dan, Olympia'72.

Berkhei Zomerconcert zondag 3 juli
Aan de Berkheistraat wordt zondagmiddag van 13:00 tot 18:00 uur een Wassenaarse kindermiddag georganiseerd met oud-hollandse spelletjes en een stormbaan, muzikaal omlijst door de getalenteerde muziekvereniging Excelsior en Deejay Vince. Naast entertainment is er uiteraard ook gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes door 'Foodtruck Route 66'.

Buurtsoep Wassenaar: eerste editie
Zondagmiddag 3 juli om 12:00 is de eerste Buurtsoep Wassenaar. Iedereen binnen (of buiten) Wassenaar is van harte uitgenodigd! Het idee van een Buurtsoep is al in meerdere dorpen in Nederland sinds jaar en dag een succes. De Buurtsoep is voor iedereen die onder het genot van een dampende kop soep en een lekker broodje een gezellig samenzijn wil hebben. Gewoon zomaar, om elkaar een beetje beter te leren kennen - of als je behoefte hebt aan een praatje. De Buurtsoep wordt georganiseerd door de Buurtkerk Wassenaar. De soep zal pruttelen en het brood zal klaarstaan, kom je gezellig langs? We zien je graag!
Zondag 3 juli 12:00 Deijlerhuis, Hofcampweg 3 in Wassenaar.

4th of July Picnic on July 3rd
Come to the 4th of July Picnic on July 3rd 2 to 6 p.m. Everyone is Welcome!
ABF Sportsfield, next to the American School.
Overseas Americans Remember (OAR) welcome our Dutch and international friends to share our 4th of July celebration, the day Americans celebrate the 246th birthday of American independence.
Join us at the ABF Sports Field right next to the American School. From 2 to 6 p.m., there will be an old-fashioned American picnic, a real American BBQ - hot dogs, hamburgers, ice cream, root beer – a bit of the USA in Wassenaar!
There will be a Big Bouncy for the children, “Circus Tricks, Baseball, soccer - face painting. Don’t forget to bring a blanket.
At 3 p.m. there will be a 10-minute traditional Ceremony. The US Marines and the Scouts will post the colors and Uncle Sam will lead a kid’s Flag parade. This is followed by a three -minute reading of excerpts from the Declaration of Independence and a few words from a representative of the US Embassy.
See you on July 3rd at the ABF Sports Field. Bring the kids! Bring your neighbors and friends. Everyone is welcome. Let’s make our celebration of the 4th of July 2022 a day when all the people of Wassenaar come together! We’re finally free to do that.
Information: oarinnl@yahoo.com, Roberta Enschede: 06 54 25 36 50.

Tewkesbury Abbey Choir in de Dorpskerk
September 2021 was een historische maand voor het eeuwenoude Tewkesbury Abbey Choir. Voor het eerst werden meisjes toegelaten tot het koor, dat tot dan toe uitsluitend bestond uit jongens en mannen.
Op vrijdagavond, 8 juli, om 19.30 uur treedt het koor in Wassenaar op in de Dorpskerk. Kaartjes kosten € 15,-- en zijn te verkrijgen bij Boekhandel De Kler in de Langstraat, het Kerkelijk Bureau aan de Schoolstraat 4 en via de website www.eventbrite.nl

Promenadeconcerten in de Dorpskerk weer van start
Met uitzondering van 2020 (corona) organiseert het kerkbestuur van de Dorpskerk in Wassenaar al meer dan 20 jaar in de zomerperiode concerten op zaterdagmiddag van 16.00 tot 16.30 uur concerten in dit oudste en mooiste monument van Wassenaar. De sfeer en de uitstekende akoestiek van dit gebouw leent zich hier uitstekend voor en geeft de hele Wassenaarse bevolking op zaterdagmiddag, na het boodschappen doen, de gelegenheid even te genieten van lichte, klassieke muziek. De toegang is vrij en na afloop is er een open-deurcollecte. Bij vier van deze concerten kunnen de toehoorders genieten van de prachtige Bösendorfer vleugel, die nu in de Dorpskerk staat en dan tijdens zo’n concert wordt bespeeld.
De uitvoerende musici zijn gedeeltelijk professionele musici en gedeeltelijk zeer gevorderde amateurs, voor het merendeel uit Wassenaar afkomstig. Ook dit jaar hebben wij een zeer gevarieerd programma weten samen te stellen. Het eerste concert vindt plaats op 9 juli en het laatste op 20 augustus en verder elke zaterdagmiddag daartussenin. De muziek, die wordt gespeeld kan men rangschikken onder ‘Light classical music’. Bach, Mozart, Schubert, maar ook bijvoorbeeld melodische muziek van de Beatles en Abba. Op 6 augustus hebben wij onder anderen weten te contracteren drie musici van internationale klasse. Een pianotrio, bestaande uit een violist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, de vroegere aanvoerder cello van het residentie Orkest en een pianist, die onlangs furore maakte in de Londense Albert Hall. Deze concerten zijn bedoeld voor álle Wassenaarders, die in de voorafgaande jaren meestal in groten getale deze concerten hebben bezocht.
Elke week zal in de week waarop zo’n concert wordt gehouden, een aankondiging daarvan in de krant worden geplaatst. Het eerste concert, piano en viool, met onder andere een mooie vioolsonate van Georg Friedrich Händel, vindt plaats op 9 juli.