Afbeelding

Afsluiting en Afscheid bij Slank en Kwiek

Algemeen

Voorschoten - Eindelijk weer leuke activiteiten bij Slank en Kwiek. Een drukte van belang was het in en om gym- en turnzaal De Voorsprong in Voorschoten, zaterdagmiddag 25 juni. Na een noodgedwongen lange tijd zonder activiteiten vanwege corona, bruiste De Voorsprong met leden, ouders en genodigden. Er was iets bijzonders gaande, namelijk een drietal activiteiten in het kader van de afsluiting van het bijna voorbije seizoen.

Eerst waren er de peuters en kleuters en zij lieten onder leiding van juf Bianca aan de belangstellenden zien, dat je op jonge leeftijd ook al leuk voorbereidende oefeningen kan doen om (later) te gaan turnen.

Het meest officiële deel van de middag bestond uit het in het zonnetje plaatsen en gelijktijdig afscheid nemen van een tweetal coaches bij Slank en Kwiek, namelijk Willy Scholts-van Polanen en Wil van Polanen-Boelee die na vele vele jaren stoppen met het lesgeven. Willy, de jongste dochter uit een turnfamilie, stopt na 30 jaar met het lesgeven. Zij turnde eerst zelf, ging later assisteren en behaalde haar leidersdiploma en daarna haar B-licentie. Naast het lesgeven aan jonge meisjes, ging ze vervolgens samen met zus Christa de meisjesselectie lesgeven. En nu is het tijd om te stoppen.

Wil van Polanen, die samen met Bram, haar man, Slank en Kwiek oprichtte, stopt na 52 jaar lesgeven bij S&K om gezondheidsredenen. Wil geeft reeds ruim 60 jaar les aan allerlei leeftijden in het turnen, jazzgymnastiek, conditietraining en peuter en kleutergymnastiek. De voorzitter van S&K, Sander Geerling sprak wegens zijn vakantie in het buitenland, beiden op afstand via een computerverbinding toe. In De Voorsprong werd hij hierbij geassisteerd door Menno van Diemen. Hij overhandigde aan Wil een prachtig boek met bijdragen over Wil die heel veel leden en oud-leden hadden ingeleverd met foto’s en stukjes. Dit alles totaal vervat in herinneringsboek.

Beide trainers werden in het zonnetje geplaatst en ontvingen cadeaus en bloemen ter afscheid van de vereniging.

Na dit gebeuren, volgde als derde onderdeel van de middag, voor de meisjes en jongens onder leiding van Christa, het uur van de waarheid: de ‘meetmomenten’ aan diverse toestellen. Het mag geen wedstrijd genoemd worden maar een ‘meetmoment’. Hierbij worden ouders ingeschakeld, die als beoordelaar/jurylid aan de bak moeten en dat was voor de 1ste keer best pittig. Maar, het ging allemaal goed. Na afloop ontvingen alle deelnemers een leuke herinneringsmedaille en diploma. In de week na het testmoment volgt op de les de officiële uitslag met een ‘resultatenkaart’.

Het was een mooie middag die door trainers en bestuur in een ‘derde helft’ werd afgesloten met een drankje en een hapje.

Deze week zijn de laatste lessen. GV Slank en Kwiek start de lessen weer op maandag 22 augustus. Ook zin om te gymmen of turnen, of conditietraining te doen, zie de website: www.slankenkwiek.nl.