Afbeelding

Officiële opening Surfclub Wassenaar

Algemeen

Afgelopen zaterdag, op de langste zaterdag van het jaar, is onze surfclub officieel geopend door wethouder Ritske Bloemendaal, namens de Gemeente Wassenaar.

Twee jaar geleden, in de eerste coronagolf, is er met man en macht gewerkt om een nieuw clubhuis te realiseren. De opening van dit clubhuis zou in juni 2021 hebben moeten plaatsvinden. Maar een grote uitslaande brand in april 2021 gooide roet in het eten en als club stonden we ineens met lege handen: 60.000 euro schade en een nagenoeg lege kas.

Geen tijd om te treuren. Binnen 24 uur was al het verbrande spul verwijderd en is er direct een crowdfunding gestart. Dankzij grote en kleine giften, hulp van de plaatselijke middenstand en een serieuze bijdrage van de gemeente Wassenaar, hebben we de schade kunnen herstellen en de ruimtes die bij de brand verloren gingen, kunnen vervangen. In de laatste weken zijn de laatste puntjes op de i gezet en is de inrichting van het clubhuis afgerond, zodat de leden daar voor én na het surfen op een gezellige plek hun ervaringen met elkaar kunnen delen.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Om 4 uur ’s middags verzamelden leden en genodigden voor de opening. Toch een groots moment, na alles wat er gebeurd is. De voorzitter Ivar Schutte liep kort onze laatste twee jaar door en bedankte iedereen voor hun tomeloze inzet en optimisme. Daarna nam wethouder Ritske Bloemendaal het stokje over. Ook voor hem was het een legendarisch moment, want dit was zijn allerlaatste actie in zijn functie als wethouder. Keurig in pak, tussen mensen in t-shirts en slippers, vertelde hij dat hij zich op het strand en bij de sfeer van een surfclub prima thuis voelt. In een ver verleden had hij zelf ook nog gewindsurft. Dat gevoel van vrijheid wanneer je op het water bent en het spelen met de elementen, dat vergeet je niet meer.

Met een duidelijke knip werd het clubhuis geopend en konden de festiviteiten beginnen. Vanaf 18 uur was er feest voor alle leden, werden de barbecues aangestoken, verzorgde Beat Patrol (DJ en producer) en zijn team voor de muzikale achtergrond die gedurende de avond steeds meer op de voorgrond kwam en gingen de voetjes van de vloer. Ondanks het regenachtige weer heeft iedereen een topavond gehad!

Bedankt, Joris en Jaap voor de organisatie en iedereen bedankt, die ook hand-en-spandiensten heeft verricht!

Hans Rader