Het Baljuwhuis.
Het Baljuwhuis.

28 augustus uitvoering twee korte Opera’s van Mozart en Salieri in de tuin van het Baljuwhuis

Algemeen

Wassenaar - Op zondag 28 augustus zullen twee korte opera’s van Mozart en Salieri opgevoerd worden in de tuin van het Baljuwhuis in Wassenaar. Der Schauspieldirektor van Mozart en Prima la musica, poi le parole van Salieri.

De beide werken zijn tegelijkertijd in première gegaan, ieder aan één kant van Schloss Schönbrun in Wenen. Het evenement was door de opdrachtgever, keizer Joseph II, georganiseerd als wedstrijd, met de bedoeling het Duitse Singspiel te promoten. Daarin slaagde hij niet die avond: het publiek verkoos Salieri’s werk.

Beide opera’s kunnen worden gezien als ‘meta-melodrama’: een opera over een opera. De muziekpraktijk van die tijd wordt genadeloos gefileerd. Een onderwerp dat zich gemakkelijk laat vertalen naar het nu. Zullen de musici die zich na corona staande hebben weten te houden zich in alle mogelijke bochten wringen om te overleven in deze schrale tijden? Wordt commercie nog belangrijker, wordt de concurrentie genadelozer? Is het mogelijk om integer te blijven? De vragen die toen speelden, lijken nu nog urgenter.

In het voorprogramma zullen twee jonge Wassenaarse musici hun talenten aan u tonen.

Praktische informatie: De voorstelling duurt 55 minuten en is geschikt voor jong en oud. Na afloop zijn drankjes te verkrijgen en is er gelegenheid te genieten van de tuin en de kunst van jonge kunstenaars in de dop, en van volwassen Wassenaarse kunstenaars. Voor meer informatie:
www.minioperawassenaar.nl

Kaartverkoop: Het entreeticket bedraagt € 20,- per persoon en is inclusief één consumptie. Uitvoeringen zijn om 14:00 en 16:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij:
- Boekhandel de Kler in de Langstraat (de voorraad is beperkt, gelieve bij betaling te zorgen voor contant geld).
- Of u kunt kaarten bestellen door een mail te sturen naar:
bestuur@minioperawassenaar.nl onder vermelding van naam en het tijdstip van de uitvoering die u kiest.
- Of u kunt contact opnemen met Astrid Dekker (06-24 60 68 78).