De vier wethouders zijn geïnstalleerd. Van links naar rechts: Bart Boon (Lokaal Wassenaar), Caroline Klaver (VVD), Aart van Sloten (GroenLinks) en Henri Hendrickx (Hart voor Wassenaar). Foto: Anton Overklift.
De vier wethouders zijn geïnstalleerd. Van links naar rechts: Bart Boon (Lokaal Wassenaar), Caroline Klaver (VVD), Aart van Sloten (GroenLinks) en Henri Hendrickx (Hart voor Wassenaar). Foto: Anton Overklift.

Graag stellen wij aan u voor…

Algemeen

De nieuwe coalitie van VVD, Hart voor Wassenaar (HvW), Lokaal Wassenaar (LW) en GroenLinks (GL) heeft ervoor gekozen om het aantal wethouders terug te brengen van vijf naar vier. Maar dat zijn wel vier fulltime wethouders in tegenstelling tot de vorige bestuursperiode. Iedere coalitiepartij mag een wethouder leveren ongeacht het aantal raadszetels dat die partij heeft. Het terugschroeven van het aantal wethouders impliceert wel een nieuwe indeling van de wethouderportefeuilles.

Door Jan H. de Roij

Aart van Sloten: wethouder Natuur, Klimaat en Mobiliteit
Aart van Sloten was lijsttrekker van GroenLinks in 2018 en fractievoorzitter van deze partij in de vorige gemeenteraad. Zijn huidige functie als milieuadviseur bij het ministerie van Defensie zal hij voor het wethouderschap moeten opgeven. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor het verkeersdossier, openbaar vervoer, klimaat en duurzaamheid, toerisme, economie, agrarische zaken en afval.

Bart Boon: wethouder Fysieke Leefomgeving
Bart Boon is al sinds 2006 actief in de Wassenaarse gemeentepolitiek, waarbij de laatste jaren als gemeenteraadslid voor Lokaal Wassenaar. Hij heeft een ruime ervaring op het gebied van ruimtelijk beleid; de laatste jaren als beleidsmedewerker woningbouw bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zijn portefeuille omvat onder andere bouwen en wonen, omgevingswet, Duindigt, centrumontwikkeling, Groene Zone Valkenhorst en cultureel erfgoed.

Caroline Klaver: wethouder Mens en Maatschappij
Caroline Klaver was voor de VVD-wethouder van verkeer, economische ontwikkeling en toerisme in het vorige bestuur. Zij was lijstrekker voor de VVD bij de laatste verkiezingen. Het docentschap economie zal zij waarschijnlijk niet meer kunnen combineren met het nieuwe fulltime wethouderschap. Tot het takenpakket van de enige vrouw in het gemeentebestuur gaat behoren Jeugdzorg, Wmo en ouderenbeleid, welzijn en wijken, onderwijs, sport, kunst en cultuur, werk en inkomen, inwonersparticipatie en volksgezondheid.

Henri Hendrickx: wethouder Bestuur en Middelen
Henri Hendrickx is afkomstig uit het bedrijfsleven. Hij is een bekend gezicht in de Wassenaarse politiek. Eerst bij de inmiddels opgeheven partij Wat Wassenaar Wil (WWW) en daarna als oprichter en partijleider van Hart voor Wassenaar. In zijn portefeuille treffen we aan financiën, gemeentelijk vastgoed, ambtelijke organisatie, sporthal, De Paauw, Warenar en belastingen.

Samen met burgemeester De Lange vormen zij het College van B&W. De burgemeester blijft verantwoordelijk voor veiligheid, handhaving, communicatie, ‘internationaal’ en de regio.