Afbeelding

Wassenaarse veteranen samen in De Warenar

Algemeen

Afgelopen woensdag 22 juni organiseerde de gemeente weer een bijeenkomst voor de Wassenaarse veteranen in de Warenar met een welkomstwoord van burgemeester Leendert de Lange, een lezing en een hapje. Veteraan van het Korps Mariniers, hoofdinspecteur van politie en schrijver van het boek ‘Overleven in Kosovo’, Ronald van Leeuwen, vertelde het aangrijpende verhaal over zijn vader die de hongerwinter overleefde, naar Nederlands-Indië werd uitgezonden en daar beschadigd van terugkwam. Ook zijn eigen inzet als beroepsmilitair bij het Korps Mariniers in Bosnië en zijn veelvuldige inzet als politiefunctionaris in Kosovo kwamen aan de orde. Hij ontmoette in Kosovo zijn echtgenote, die een bewogen leven als vluchteling achter de rug had en hier in Nederland een nieuw leven kon opbouwen. De bijeenkomst werd afgesloten met een drankje en een lekker sateetje. Met dank aan de uitstekende service van Michel Sirre en zijn vriendin, Veronique.
Wassenaar telt rond de 100 oude en jonge veteranen, waarvan tien nog in actieve dienst. De oudste veteraan is de heer Pronk, inmiddels 99 jaar.
Wassenaar eert zijn veteranen en wil hen ook betrekken bij de jaarlijkse 4 mei herdenking bij het monument aan de Schouwweg en de ontvangst van de lopers van het bevrijdingsvuur uit Wageningen op Bevrijdingsdag 5 mei in Wassenaar. Heeft u interesse, laat u dit dan weten via email:
ISachumsky@wassenaar.nl.