Afbeelding
Foto:

Lezingen voor ouders van schoolgaande kinderen

Wassenaar - Het ScholenCollectief Wassenaar (de samenwerkende Wassenaarse basisscholen), de gemeente Wassenaar en de SchoolAdviesDienst Wassenaar bieden dit voorjaar twee interessante lezingen aan voor ouders van schoolgaande kinderen.
Maandag 23 mei: Hoe werkt het kinderbrein? De eerste lezing is ‘Hoe werkt het kinderbrein?’ Hierin vertelt Jan van der Zwan van het Breinbureau hoe de hersenontwikkeling van kinderen van 4-12 jaar verloopt en wat dat betekent voor het gedrag van uw kind. Daarbij geeft hij tips en adviezen om hiermee te gaan. Corona en de maatregelen hieromtrent hebben ook invloed gehad op de ontwikkeling en het gedrag van kinderen. Daar staan we ook bij stil.
Dinsdag 14 juni: Social media gebruik. De tweede lezing gaat over Social media gebruik. Bamber Delver van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij geeft u een overzicht van welke soorten platforms er bestaan, welke risico's er zijn en wat uw rol als ouders hierin kan zijn. Ook in deze lezing wordt besproken wat de invloed is (geweest) van de coronaperiode.
Beide lezingen kunt u live in de Warenar of thuis via een livestream bijwonen. Voor beide lezingen is het programma als volgt: om 19.30 uur inloop met koffie/thee bij Warenar; 20.00 uur start van de lezing; 21.00 uur einde van de lezing. Daarna is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie, thee of fris.
U kunt zich aanmelden voor de lezing(en) door een e-mail te sturen naar algemeen@sadwassenaar.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-5118500. Vermeld daarbij of u de lezing fysiek of online wilt bijwonen. We zien u graag!