Foto: OsteoHolland
Foto: OsteoHolland Foto:

OsteoHolland zorgt voor beweging

Wassenaar - Wassenaar is sinds kort een osteopathiepraktijk rijker. Twee jonge, net afgestudeerde osteopaten hebben hun droom verwezenlijkt. Nadat zij enkele maanden geleden een praktijk zijn gestart in Voorburg is nu Wassenaar aan de beurt. OsteoHolland is sinds 1 maart jl. gevestigd in het pand van Aerofit aan de Hofcampweg. 

Door Lydia Hendriksen

Sascha Bargi legt uit hoe hij samen met zijn compagnon Thom Stoop deze stap genomen heeft. "Na onze studie fysiotherapie zijn wij allebei met de 5-jarige master osteopathie gestart. Tijdens deze studie bleek dat wij beiden dezelfde visie op ons vakgebied hebben. Wij kijken verder dan alleen fysiotherapie en osteopathie en vinden samenwerking met andere disciplines zoals huisartsen, specialisten en therapeuten heel belangrijk. Alleen samen kunnen we een optimaal resultaat voor de patiënt bereiken." Maar wat is osteopathie nu eigenlijk? "Een gezond lichaam heeft beweging nodig. Alleen dan kan het optimaal functioneren. Wanneer een patiënt klachten heeft, denk bijvoorbeeld aan rug-, nek- of hoofdpijn kan de oorzaak van die klachten op een andere plek in het lichaam liggen. Wij osteopaten kijken naar het hele lichaam en de onderlinge samenhang van alle weefsels en niet alleen naar het gebied van de klacht. Wij proberen de oorzaak te achterhalen en middels een behandeling de pijnklachten voor langere tijd op te lossen. Deze behandeling is vaak kort, er zijn niet veel sessies nodig. De patiënt krijgt oefeningen en advies mee om ook zelf aan de slag te gaan. Het lichaam moet tenslotte zelf de klachten oplossen."

De vestiging van OsteoHolland in Voorburg is sinds 1 januari jl. geopend en mag gerust een groot succes genoemd worden. Door mond-op-mond reclame verspreiden de positieve resultaten zich snel en dat zorgt weer voor meer aanloop in de praktijk. Sascha en Thom zien veel patiënten, maken lange dagen maar er is altijd tijd voor spoedgevallen. "Wanneer een patiënt belt met acute klachten zorgen we ervoor dat hij of zij dezelfde dag langs kan komen. Want het is heel fijn als je iemand van de pijn af kan helpen. Zowel voor de patiënt zelf als voor ons." Beide osteopaten zijn ervan overtuigd dat de nieuwe praktijk in Wassenaar ook succesvol wordt en zij de gezondheid van vele Wassenaarders kunnen optimaliseren en hun vitaliteit kunnen bevorderen. "Want mensen helpen is onze passie en daar genieten we iedere dag weer van!" Wilt u weten wat OsteoHolland voor u kan betekenen? Kijk op de osteoholland.nl voor meer informatie over de verschillende behandelingen en bel of mail voor een afspraak.

OsteoHolland Wassenaar
Hofcampweg 270 (Gevestigd in Aerofit Healthclub)
2241 KM Wassenaar
Tel: 070-2230003
www.osteoholland.nl
info@osteoholland.nl