Floortje van Veen, foto: Anton Overklift
Floortje van Veen, foto: Anton Overklift Foto:

Eindexamenkandidaten en hun toekomstplannen: Floortje van Veen

Ze is geboren en getogen in Wassenaar, St. Jozefschool, Adelbert College en ze vindt het leuk met vrienden af te spreken en leuke dingen te doen. Soms is het een gezamenlijke picknick maar het kan ook gewoon gezellig kletsen zijn of een film kijken. In haar hele jonge jaren deed ze aan paardrijden, zwemmen, tennis en had ze zelfs muziekles maar tegenwoordig is ze af en toe aan de wandel met de 2 honden van haar gezin en houdt ze zich met name bezig met haar grote hobby: acteren. Met haar eindexamen VBMBO-T in aantocht wist ze, tussen de repetities van een nieuwe theatervoorstelling door, gelukkig nog even tijd te maken. Aan het woord de eindexamenkandidaat van deze week: Floortje van Veen (17).

Door Jan Pieter Becker

“Het Adelbert College is een super leuke school, Toen ik hoorde dat het VBMO mijn vervolgopleiding zou worden was de keuze van het Adelbert snel gemaakt Het is de school die altijd allerlei leuke activiteiten regelt en toen ik hoorde dat ze met ACT ook veel aan toneel deden was dat als het ware een bonus. (ACT staat voor Adelbert College Toneel en jaarlijks maken ze een grote theatervoorstelling in de mooie theaterzaal van de school, JPB) Had op ‘de Jozef’ al meegedaan met DanSwing en het acteren daar vond ik geweldig. Dat ik bij het VMBO mee mocht doen met ACT, meteen al in het eerste jaar, dat was echt een bonus. Alle jaren heb ik, na audities, een rol weten te bemachtigen. Zo speelde ik het 1e jaar al een assistent politieagent, het 2e jaar was ik een soort Vogon en het 3e jaar een bediende. Dit jaar doe ik mee met het stuk ‘De Koning van Katoren’ en daar speel ik één van de ministers”.

Floortje: “Ik vond de school echt leuk. De verschillende kleuren waarin de school geschilderd is, vond ik bijzonder handig. De kleur oranje op de wanden betekent dat in de lokalen daar lessen in talen worden gegeven. Ook de leraren zijn leuk, sommige leuker dan andere maar dat zal altijd wel het geval zijn. Voorlopig blijf ik op het Adelbert. Ik heb besloten als vervolgopleiding na mijn eindexamen om de HAVO te gaan doen en dat kan gelukkig hier. Positieve bijkomstigheid is dan ook dat ik door kan gaan met ACT, al moet ik ieder jaar opnieuw weer auditie doen. Wat ik na de HAVO ga doen, dat weet ik nog niet. Ik ga alle opties bekijken, maar misschien wordt het wel acteren. Het kan ook iets in de richting van psychologie zijn of misschien wel iets met communicatie. De HAVO is natuurlijk een hele brede opleiding, los van wat ik later ga doen is het een opleiding die mij meer mogelijkheden biedt. Sowieso hoop ik bijvoorbeeld over 10 jaar een leuke baan te hebben en op mezelf te wonen maar vooral hoop ik dat ik het gezellig heb, dat ik gezond blijf en dat alles leuk is in mijn leven”.