U kunt vrijdag 13 mei ook proeven van jeu de boules en van walking football
U kunt vrijdag 13 mei ook proeven van jeu de boules en van walking football Foto:

Doe mee met de Sportproeverij voor 55+!

Wist u dat 75% van de klachten die mensen na hun 55e levensjaar hebben, gerelateerd zijn aan hun leefstijl? En dat 55+-ers minimaal 150 minuten per week matig intensief dienen te bewegen om gezond te blijven? En dat u, als u een gezonde leefstijl heeft zelfs zeven jaar langer leeft en vijftien tot twintig jaar in betere gezondheid leeft? Deze cijfers tonen aan hoe fijn het is om (weer en meer) te bewegen. En bewegen kan op zeer vele verschillende manieren. Om hiermee kennis te maken is er op vrijdagmiddag 13 mei een zeer uniek Wassenaars evenement georganiseerd: de Sportproeverij voor 55+. Een middag waarop iedere 55+-er helemaal gratis kan kennismaken met lokale beweegactiviteiten. U bent uitgenodigd om u alvast in te schrijven via de website fitinwassenaar.nl of ter plekke: vrijdag 13 mei tussen 12.30 en 13.15 uur in de kantine van voetbalvereniging Blauw-Zwart aan de Dr. Mansveltkade.

Door Iris Oostlander

Kirsten Keij is de vrouw die achter de schermen dit bijzondere evenement voor u heeft georganiseerd. Zij voert het ‘sport- en preventieakkoord’ uit en doet dat met verve en enthousiasme. Zo heeft zij maar liefst acht lokale verenigingen bereid gevonden mee te werken aan deze Sportproeverij die allemaal willen dat wij Wassenaarders zo gezond mogelijk worden. “De cijfers liegen er niet om”, vertelt Kirsten desgevraagd, “het is bekend dat in Wassenaar relatief veel ouderen wonen, maar helaas hebben we ook te maken met veel stress, mentaal ongenoegen en worden de beweegrichtlijnen niet allemaal gevolgd. Terwijl het zo leuk kan zijn. Gezellig en ontspannen om samen te bewegen. Ieder op zijn of haar eigen manier. Het is mogelijk, aangenaam en ook nog eens gezond!” Na de inschrijving, per e-mail of ter plekke waarbij u een keuze kunt maken met welke activiteit u wilt kennismaken (yoga, walking football, golf, walking handbal, badminton, jeu de boules, boksen en gym) wordt u door een deskundige meegenomen naar de desbetreffende activiteit. De middag is in twee rondes verdeeld, dus u kunt van meerdere sporten proeven. Tussendoor wordt u getrakteerd op een (gezond!) drankje en van tevoren kunt u een fittest doen onder begeleiding van een fysiotherapeut. De fietsmaatjes zijn aanwezig tussen 12.20 en 13.15 uur met één of twee fietsen, ook daar kunt u kennis mee maken. Alles is gratis, niets is verplicht!
Kirsten: “Het gaat mij met name om de verbinding die ik kan maken. Niet alleen tussen de inwoners en de diverse sportaanbieders, maar vooral ook tussen de mensen onderling. Ik snap dat het wellicht lastig is om alleen te komen, maar ik nodig echt iedereen uit die stap te nemen of om de buurman of -vrouw, een familielid of wie dan ook, mee te nemen en de uitdaging aan te gaan. Ik weet zeker dat het een geweldige, gezellige maar ook sportieve middag gaat worden waarin voor iedereen wat te vinden is. Gewoon doen!” Meer informatie kunt u vinden op de website: fitinwassenaar.nl, u kunt u aanmelden via info@fitinwassenaar.nl of op vrijdag 13 mei tussen 12.30 en 13.15 uur in de kantine van voetbalvereniging Blauw-Zwart aan de Dr. Mansveltkade.