Koningswedstrijd
Koningswedstrijd Foto:

Golfclub Rozenstein kleurt Oranje

Wassenaar - Dat Koningsdag niet ongemerkt aan de Golfclub Rozenstein voorbij is gegaan, bleek op woensdagochtend 27 april. Negentig enthousiaste deelnemers meldden zich in oranje outfit bij de wedstrijdleiding voor de Koningswedstijd, de zogenoemde vlaggetjeswedstrijd.

Ieder flight, bestaande uit twee spelers, kreeg een aantal slagen mee, gebaseerd op beider handicap en de lengte van de baan. Waren de slagen op, dan werd het oranje vlaggetje in de grond gezet en was de wedstrijd voor dit koppel beëindigd. De opdracht was dus om zo lang mogelijk met jouw slagen rond te kunnen komen. En dat valt niet mee met strokeplay, want dan moet de hole tot het einde worden uitgespeeld. Met een beetje pech kan dat soms slecht uitpakken en ga je als koppel rap door de slagen heen. Het was dan ook spannend om te zien hoe ver de deelnemers kwamen. De meesten hielden het uit tot de 16e en 17e hole. Maar de echte kampioenen wisten de baan uit te spelen en de nummers één en twee kwamen zelfs nog verder.
Liesbeth en Erik Herter eindigden met hun laatste slag precies in de hole van 18 en werden daarmee derde in het klassement. Inge en Loïc hadden na hole 18 nog een slag over. De laatste slag, de afslag op hole 1, kwam uit bij de 150 meter paal. Goed voor de tweede prijs. Maar Samah Garringer en Maarten Blietz spanden de kroon. Na hole 18 hadden ze nog twee slagen over. Terug naar de eerste hole waar zij uitkwamen bij de rechter bunker, niet ver van de green. De ware kampioenen dus. Op een feestdag zoals deze gaat het niet alleen om de prijzen maar ook om het plezier. De wedstrijdleiding had het terras en het huisje bij hole 10 versierd mooie met oranje slingers. En bij hole 10 kon iedereen even op adem komen onder het genot van een Oranjebitter, of een frisje, met een heerlijk oranje soesje. En er waren prijzen voor het meest creatieve en opvallende oranjetenue. Corinne Hollaender, Dorien de Vos, het koppel Carien en Wietze Roodenburg, en Erwin Dahler hadden extra hun best gedaan en die moeite werd beloond met een leuke attentie.