Foto: Nomos
Foto: Nomos Foto:

Wassenaarse Post

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Vliegtuiglawaai 
Vorige week vrijdag las ik de ingezonden brief van Judith Greve. Ik ben het helemaal met haar eens. Meer dan twee weken lang vlogen vele uren per dag vliegtuigen met veel kabaal over ons huis in Wassenaar-Noord op hun weg naar Schiphol. Het geluid van het ene vliegtuig is nauwelijks weggestorven of je hoort het aanzwellende geluid van het volgende vliegtuig al. Er is nauwelijks een paar seconden stilte om op adem te komen. Zo ging dat dagenlang door. In een uur tijd kwamen regelmatig zo’n 20 à 30 vliegtuigen over. Er zijn allerlei oplossingen zoals minder vliegen. hoger vliegen, later dalen, stillere vliegtuigen, ergens anders vliegen. Het wordt hoog tijd dat meer Wassenaarders hun ongenoegen kenbaar maken, bijv. door hun klachten te melden bij Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) of bij Vliegherrie.nl. Ook de gemeente Wassenaar zou haar stem luid en duidelijk moeten verheffen om deze geluidsoverlast tegen te gaan. De gemeente moet daarbij wel op bewijsmateriaal kunnen steunen. Momenteel zijn er 41 geluidmeetposten rond Schiphol. De dichtstbijzijnde meetposten staan nu in Leiden, Warmond en Sassenheim. Dat is te ver weg. Het verdient aanbeveling om zo snel mogelijk zo’n geluidmeetpost in Wassenaar te plaatsen.
Harry Verkleij

Zakje hondenstront
In het duingebied van Berkheide stond een zakje hondenstront aan de paal gezet, Wassenaar. Zo erg als op Sicilië is het gelukkig nog niet, waar ik met mijn vrouw de afgelopen 9 dagen op vakantie was, maar vuil en plastic wordt niet vanzelf opgeruimd, dat zal je toch echt zelf moeten doen sinds de slavernij is afgeschaft! Wel wennen natuurlijk! Op Sicilië ligt zoveel plastic dat het eiland nooit meer kan zinken, hooguit afdrijven van Italië. Schandalig wat een troep!
Theo Westra

Fietsenrekken
Het is al vaak langs gekomen in de plaatselijke krant en met mij hebben vele Wassenaarders geklaagd bij de gemeente over de fietsenrekken. Die stonden vol met fietswrakken en weesfietsen, zoals ze werden genoemd. Nu is het zo ver. Er wordt gewerkt aan oplossing. Op vele plaatsen zijn de rekken leeg of bijna leeg en kunnen fietsers hun fiets weer in de rekken parkeren. Een grote verbetering in het straatbeeld. Wel zal dit even wennen zijn omdat men er vanuit gaat dat er geen plaats was voor de daadwerkelijke gebruiker. In ieder geval is dit ontsierende straatbeeld aangepakt door de gemeente en verwacht ik dat dit ook wordt bijgehouden en waar nodig is ook wordt aangepakt. Hartelijk dank.
Annelies Groenewegen

Foto: Theo Westra