Willem Hergelink, foto: Anton Overklift
Willem Hergelink, foto: Anton Overklift Foto:

Eindexamenkandidaten en hun toekomstplannen: Willem Hergelink

Hij verhuisde in groep 7 vanuit Alphen aan de Rijn naar Wassenaar en kon via de St Jozefschool doorstromen naar het Rijnlands Lyceum. Hij tennist bij de Kieviten maar zijn grote hobby is drummen, dat beheerst al vanaf zijn 7e een groot deel van zijn leven. Hij zit op The Rockschool Leiden, speelde vanaf zijn 8e in bandjes en zijn drumpassie komt tegenwoordig met name tot uiting in The New Sensation, met af en toe optredens, zelfs op een straatfeest voor zijn huis. Met vrienden speelt hij graag het bordspel Dungeons & Dragons. Een universitaire studie is aanstaande maar eerst wacht zijn eindexamen gymnasium. Aan het woord, de eindexamenkandidaat van deze week, de vrolijke, muzikale en gedreven Willem Hergelink (17).

Door Jan Pieter Becker

“Ik ben oprecht blij dat ik destijds voor het Rijnlands Lyceum heb gekozen omdat ze mij de mogelijkheid hebben geboden naast mijn lessen op school ook lessen te volgen aan het conservatorium. Ik wilde graag het vak ‘Muziek’ doen en ben naar mogelijkheden gaan zoeken waar dat zou kunnen en de combinatie school - conservatorium blijkt geweldig. Heb in de onderbouw gekozen voor het TTO, het tweetalig onderwijs, met lessen in het Engels. Vanwege gymnasium heb ik daar Grieks aan toegevoegd wat ik met veel plezier gevolgd heb “Als vervolgopleiding kies ik voor ‘International Studies’ aan de Universiteit Leiden op de campus Den Haag. Het is een heel breed studieprogramma. Zo moet ik een gebied kiezen en dat gebied wordt tijdens de opleiding helemaal ontleed en bestudeerd, je leert het gebied kennen in al zijn facetten en kan ook nog een taal uit dat gebied leren. Welk gebied het gaat worden weet ik nog niet maar ik neig naar Latijns Amerika, dan kan ik ook nog Spaans leren. Maar het kan ook nog het Midden Oosten worden en dan Arabisch doen. Ook is er onderwijs in onder andere vakken als economie, aardrijkskunde, cultuur en daarnaast is de studie in het Engels. De opgedane kennis tijdens met tweetalige onderwijs komt daar goed van pas”.

Willem gaat verder: “Het Rijnlands was voor mij een prima school, heb het enorm naar mijn zin gehad maar ik ben toe aan wat nieuws, vind het leuk een nieuw leven te beginnen en zie uit naar mijn vervolgopleiding. Of ik de school ga missen dat weet ik nog niet. Er was een zeer goede band met de leraren en ik heb er een hechte vriendengroep kunnen opbouwen. Maar ik zal blij zijn als ik geslaagd ben. Door de brede universitaire opleiding met veel vakgebieden hoop ik in de toekomst werk te doen dat aanspreekt. Wat zeker is, over tien jaar zal ik nog steeds drummen, maar verder, ja dat is nog open. Misschien een beroep waarvoor ik veel moet reizen, bijvoorbeeld om over een bepaald gebied te schrijven, maar met mijn diploma kan ik ook wat doen in de reiswereld. Eigenlijk heb ik geen concrete toekomstplannen, de toekomst is immers nog ver. Ik wil het leven leven en dan zien waar het naar toe gaat”.