Tekst en foto: Marcel Franken
Tekst en foto: Marcel Franken Foto:

Met Cor en Fay
op muzikaal
avontuur

Wassenaar - Zondagmiddag 24 april zat de zaal van jazztheater Deijlerhuis weer vol met muziekliefhebbers. Cor Bakker en Fay Claassen traden samen op met een zeer gevarieerd repertoire, puur geleid door hun eigen voorkeuren. Een scala aan nummers werd aan de zaal gepresenteerd. Die veelzijdigheid was dan ook de énige ‘rode draad’ van de middag. Een sonnet van Shakespeare op muziek, Blackbird van de Beatles, Dirty Old Man van Toots, Corcovado van Jobim, die hebben toch alleen gemeen dat het heerlijke muziek is?
‘Twee handen op een buik’, zo zag Cor zijn muzikale samenwerking met Fay. En ja, het klikte enorm. Fay zingt van hoog naar laag, en van links naar rechts, zonder aan zuiverheid te verliezen. Met humor soms speelt ze met haar geweldige bereik. De ene keer nauwgezet de lyrics volgend, en daarna weer in een scat-overdrive. Summertime, de platgetreden aria van Gershwin, daar kun je als artiest maar beter van af blijven. Maar Fay weet er toch een welkome variatie op te verzinnen, met wel drie tempowisselingen in hetzelfde nummer. De geplande Liberty-tour uit 2020 kon niet doorgaan. Nederland 75 jaar bevrijd, maar nog niet van het coronavirus. Uiteindelijk verdween het hele plan jammerlijk in de prullenbak. Maar desondanks trakteerden Cor en Fay de zaal op een prachtige medley van nummers uit dat programma. ‘Imagine’ van Lennon zat erbij, hoe toepasselijk ook in deze tijd. Jazz Sociëteit Wassenaar sluit het succesvolle seizoen 21-22 af met iets heel anders, Flavium, al meer dan 50 jaar onvervalste blues van Nederlandse bodem. Zondag 15 mei, vanaf 16.00 uur, in Het Deijlerhuis, Wassenaarse unieke jazztheater. Speel op safe en bestel kaarten online via de site
jazzsocieteitwassenaar.nl
Na afloop van dit concert blijft de bar nog even langer open. Kom en vier lekker vroeg de zinderende zomer die in aantocht is.