Afbeelding
Foto:

Lokaal Wassenaar gaat onderhandelen voor vooruitgang

Lokaal Wassenaar is door VVD en HvW uitgenodigd om aan te sluiten bij de onderhandelingen om te komen tot een college akkoord voor de komende vier jaar. Wij nemen deze uitnodiging van harte aan.We zullen ons inzetten voor verkeersveiligheid, een groen en leefbaar Wassenaar en een bestuurscultuur die aansluit bij de uitdagingen voor de komende vier jaar.

Steeds meer gemeenten nemen de verkeersveiligheid serieus en zijn ook overgegaan tot het nemen van maatregelen. Een mooi voorbeeld is de gemeente Amsterdam. Het gevoel van veiligheid in het verkeer is heel belangrijk voor hoe je het wonen in Wassenaar ervaart. Kunnen kinderen veilig naar school fietsen? Kun je als oudere met een veilig gevoel naar de winkel lopen? De wijze waarop we met elkaar omgaan in het verkeer is van grote invloed op hoe iemand zijn dag ervaart. Ben je net afgesneden of heeft iemand je net voorrang verleend? Het is voor iedereen duidelijk dat het je humeur bepaalt. Het is zaak dat Wassenaar het verkeer zo inricht dat eenieder zijn weg vindt. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de norm die we met elkaar afspreken in het verkeer. Het gaat om het gedrag van ons allemaal waarbij de auto’s, bestelbusjes en trucks een verantwoordelijkheid hebben naar de kwetsbaren in het verkeer. In de huidige situatie heb je als voetganger vijftig procent kans dat een bestuurder je voorrang verleent bij het oversteken van een zebrapad. Op dit moment rijden auto’s nog met een hoge snelheid af op zebrapaden en oversteekplaatsen; Lokaal wassenaar ziet dit als een concreet probleem waar we wat aan willen doen. Door veilige wegen,

overtuiging (interactieve borden zoals de smiley bij de correcte snelheid) en een nieuwe normering; handhaving is daarbij het sluitstuk van de verkeersafspraken.
Een groen en leefbaar Wassenaar daar zijn alle partijen het wel over eens; dus ook daar zouden we uit moeten komen. Om te komen tot een goed bestuur voor Wassenaar willen we heldere doelen formuleren waarbij de realisatie de inspraak door de inwoners belangrijk is. We zien deelname van Lokaal Wassenaar aan de collegegesprekken als een erkenning voor onze houding om samen te werken en onze instelling om zaken aan te pakken waar nodig.