Foto: Albert Slats
Foto: Albert Slats Foto:

Mooi loopweekend WZK Tri-Team

Wassenaar - Het Tri-Team heeft een mooi loopweekeinde achter de rug. Dit startte op vrijdagavond in Leiden, waar een tiental leden meededen aan de 45ste Singelloop. Duizenden voltooiden het rondje langs de singels en het was voor de toeschouwers een lust voor het oog om alle lopers aan zich voorbij te zien trekken. Van klein tot groot, van jong tot oud en van snel tot minder snel: het maakt tijdens de Singelloop niet uit. Dat is ook gelijk de kracht van dit evenement waar alle opbrengsten naar goede doelen in Leiden en omgeving gaan. Door het mooie loopweer en de gezelligheid keken de Tri-Teamers dan ook terug op een geslaagde avond.

Zondag was het weer tijd voor het Z&Z circuit, met deze keer de Uithoorns Mooiste De Loop, zoals de naam al zegt in Uithoorn. Het Z&Z circuit is bijzonder populair onder de leden van WZK Tri-Team. Zowel de snelle lopers die voor de diverse klassementen gaan maar ook de recreatieve loper die het heerlijk vinden om eens ergens anders te lopen dan in de eigen omgeving. Vanaf Sportpark De Randhoorn kon er gekozen worden uit de volgende afstanden: de G-run, speciaal voor mensen met een beperking, de 1km GeZZinsloop voor de kleintjes met mama of papa, de 5km, de 10km en als laatste de 10EM. De lopers werden vandaag getrakteerd op schitterend loopweer. Alleen de harde doorstaande wind zorgde ervoor dat op de stukken tegenwind het tempo iets naar beneden bijgesteld moest worden maar waar je wind tegen hebt daar heb je hem ook mee en kon er weer iets meer tempo gemaakt worden. Op die manier finishten alle lopers op de diverse afstanden onder de finishboog door en kon er onder het genot van een drankje en een hapje gezellig nagepraat worden over de behaalde prestaties en werd er alvast vooruit gekeken naar volgende week als het Z&Z circuit neerstrijkt in Noordwijkerhout.
Buiten het Z&Z circuit was er in Meijendel nog een leuke trailclinic georganiseerd door de trail trainers van het Tri-Team. Trailen is hardlopen buiten de gebaande paden in de vrije natuur. Een mooi groepje leden werd de eerste beginselen van het trailen bijgebracht en met elkaar werden bij een kopje koffie de ervaringen uitgewisseld. Wil je ook eens meetrainen met een leuke club? Kom gerust eens langs op dinsdag of donderdag in de clubruimte bij het Sterrenbad en loop 2 maanden gratis mee!