Wethouder Inge Zweerts de Jong en André van Herk, voorzitter De Stille Kracht, onthullen het kunstwerk in de nieuwe koffiecorner van de Kringloopwinkel. Foto: René de Wit.
Wethouder Inge Zweerts de Jong en André van Herk, voorzitter De Stille Kracht, onthullen het kunstwerk in de nieuwe koffiecorner van de Kringloopwinkel. Foto: René de Wit. Foto:

De Stille Kracht dankbaar voor de nieuwe koffiecorner

Bep Scharroo weet nog precies hoe het er veertig jaar geleden uitzag, in de tijd dat zij vrijwilliger was bij De Deylknotsen. André van Herk, de voorzitter van De Stille Kracht luistert geboeid naar haar en laat haar de nieuwe ruimte zien. Afgelopen vrijdagmiddag werd de geheel nieuwe ‘koffiecorner’ van de Kringloopwinkel van De Stille Kracht aan de Rijksstraatweg officieel geopend. Aan wethouder Inge Zweerts de Jong de eer om een kunstwerk te onthullen waarop de namen van de sponsors zijn verwerkt. Dankzij deze Wassenaarse ondernemers is de koffiecorner gefinancierd, want ál het geld dat wordt opgehaald in de Kringloopwinkel gaat naar de Wassenaarders die het goed kunnen gebruiken.

Door Iris Oostlander

“Het werk dat jullie hier doen, vind ik werkelijk fantastisch en ik dank jullie enorm voor wat jullie doen voor Wassenaar!” De wethouder vertelt in haar openingsspeech wat de Kringloopwinkel van De Stille Kracht betekent voor Wassenaar: “In mijn periode als wethouder heb ik mij ingezet om iedereen in Wassenaar te laten meedoen. Mensen met een kleine beurs kunnen hier terecht. En als mensen echt in nood zitten kunnen ze een beroep doen op het Krachtfonds. Uiteraard werken wij daar als gemeente heel graag aan mee. De koffiecorner is ook een plek voor verbinding, waar mensen hun verhaal kunnen doen en waar er naar ze wordt geluisterd.” André sluit daarop aan door de gemeente heel hartelijk te bedanken voor de goede samenwerking: “Zonder jullie hulp en inzet kunnen wij niet functioneren zoals we dat nu doen. En daar zijn wij jullie dankbaar voor.”

Na de mooie woorden laten de vrijwilligers van de kringloopwinkel graag zien wat er in de afgelopen tijd is gerealiseerd: een koffiecorner die bestaat uit twee gedeeltes. Een ruimte voor de bezoekers van de winkel om tijdens of na het winkelen te kunnen genieten van een kop koffie en een gedeelte voor de vrijwilligers om welverdiend te kunnen bijkomen van hun harde werken. Want hard werken doen de 26 vrijwilligers betrokken bij De Stille Kracht. Sinds jaar en dag zetten ze zich in met elkaar en voor elkaar. De Stille Kracht bestaat uit drie onderdelen met als doel mensen die financieel of sociaal een steuntje in de rug kunnen gebruiken, te helpen: De Kringloopwinkel aan de Rijksstraatweg, geopend op de woensdag van 09.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, verkoopt goederen die om niet zijn gedoneerd. De opbrengsten komen ten goede aan Wassenaarse goede doelen of aan Wassenaarders die hulp nodig hebben. Hiernaast is er het Krachtfonds dat hulp biedt aan inwoners die door omstandigheden in een noodsituatie zijn geraakt en waar (wettelijke) voorzieningen niet (tijdig) voorzien in hulp. En als laatste is ‘Samen-Zijn 22’ opgericht om mensen uit hun sociale isolement te halen.