Drie Wassenaarse heren rijden mee met The Distinguished Gentlemans Ride: Anton Overklift
Drie Wassenaarse heren rijden mee met The Distinguished Gentlemans Ride: Anton Overklift Foto:

Drie Distinguished Wassenaarse Gentlemen rijden motor voor goede doelen

Over de hele wereld stappen op zondag 22 mei keurig geklede heren op hun (klassieke) motor om mee te doen aan ‘The Distinguished Gentlemans Ride’. Dat doen ze om zoveel mogelijk geld op te halen voor twee goede doelen: Allereerst om het onderzoek naar prostaatkanker te bevorderen en ten tweede om de toegenomen bezorgdheid over zelfdoding onder mannen onder de aandacht te brengen. Drie mannen uit Wassenaar doen mee aan deze bijzondere rit door de straten van Rotterdam en hopen met uw donatie ook hun bijdrage te mogen leveren.

Door Iris Oostlander

Robert Ooms komt aan op zijn Harley Davidson. Een klassieker waarop hij al meerdere keren heeft meegedaan aan The Distinguished Gentlemans Ride. Sterker nog, hij is één van de mannen die het meeste geld in Nederland heeft weten op te halen voor de goede doelen die door deze rit worden gesteund. Twee dorpsgenoten, Joop Donders en René de Wit, sluiten zich dit jaar bij hem aan en zijn al begonnen met het lobbyen om te proberen zoveel mogelijk geld te verzamelen. Want hoe geweldig deze dag voor motorrijders is, het gaat uiteraard om de goede doelen. The Distinguished Gentlemans Ride is zo’n elf jaar geleden begonnen en verspreidde zich in rap tempo over de hele wereld. Op dit moment zijn er maar liefst 170 steden die de mogelijkheid bieden aan de heren om hun hobby uit te oefenen. Nog voor corona deed ook Den Haag mee, maar dit jaar gaan de Wassenaarders naar het fotogenieke Rotterdam. De dag begint dan in de vroege ochtend met het bewonderen van elkaars motor, om via veel fotomomenten en juichende menigten te eindigen bij een lokale bierbrouwerij. “Natuurlijk is het voor veel van ons een geweldige dag om te genieten van onze hobby, het motorrijden, maar het gaat echt om het inzamelen van zoveel mogelijk geld.”

Stond het onderzoek naar prostaatkanker centraal, ook wordt geld opgehaald voor aandacht voor het enorme aantal zelfdodingen onder mannen. “Een paar jaar geleden heeft een vriend van mij een einde gemaakt aan zijn leven en dat is en blijft een onbegrijpelijke stap”, vertelt Robert, “ik heb me er sindsdien in verdiept en weet nu dat zelfdodingen onder mannen veel meer voorkomt dan onder vrouwen. Daar moet toch iets aan gedaan worden?” De drie heren gaan in hun mooiste kleding op 22 mei de rit maken en vragen u om hulp. U kunt ze steunen door te doneren via de website: gentlemansride.com, ga naar: Doneer en typ de naam van de heer in die u wilt sponsoren. De mannen zijn u bij voorbaat dankbaar! Wilt u meer informatie of u wellicht aansluiten als Wassenaarse motorrijder? Mail dan naar Robert via: robert.j.ooms@gmail.com