Foto: Frédérique van Daalen
Foto: Frédérique van Daalen Foto:

Wassenaarse Post

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Afvalbakken
In het kader milieuvriendelijk dorp zijn er overal groene afvalbakken geplaatst.Tot ieders verbazing worden de losse bakken geleegd en de bakken in de beugel niet ondanks dat de avalex er langs rijdt.Wij als bewoners vragen zich af waar is avalex mee bezig?Na herhaaldelijk gebeld te hebben met avalex blijven de groene bakken vol.Ook het papier wat netjes in dozen op de dag ophaal papier worden niet meegenomen alleen dat wat in de blauwe bakken past met gevolg alles op de grond.Volgens mij willen we een mooi schoon milieuvriendelijk dorp.
Frédérique van Daalen

Bos Rust en Vreugd
Rust en Vreugd
Tot 2022 een oase van rust
Een sprookjesbos van vreugd
Nu zichtbaar met geraas de N44
Voorbij de rust, voorbij de vreugd,
Voor mens en dier.
Bomen monumenten der natuur zijn in groten getale gekapt.
Onze longen.
Dat wekt woede en doet zeer.
Rust en Vreugd, is niet meer.
M. Zeinstra

Fietsenrekken
Zou het niet een geweldig goed idee zijn om op de plaats, voor viswinkel Kuyper de fietsenrekken te vervangen voor twee parkeerplaatsen, waarvan één voor invaliden? Bijna dagelijks kom ik in de Luifelbaan en zie er hooguit twee fietsen staan en soms één!
Voor fietsen is genoeg ruimte in de buurt van Jumbo en voor Invaliden lastig om in de garage te parkeren.
F. van Canstein


Vliegverkeer
Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat we ineens op de aanvliegroute van Schiphol liggen. Op Wassenaarders.nl is er al het nodige over geschreven maar ik wil er toch nog graag iets aan toevoegen. De geluidsoverlast, het fijnstof en de CO2 uitstoot is niet alleen voor ons mensen hinderlijk en schadelijk maar ook voor de flora en fauna. Het broedseizoen is bijna op haar hoogtepunt en verstoring door vliegverkeer veroorzaakt ook voor vogels overlast en kan zelfs leiden tot het verlaten van nesten. Daarnaast zijn botsingen met trekvogels een risico. Volgens informatie verstrekt door Schiphol is de overlast tijdelijk omdat wegens werkzaamheden aan andere banen alleen de Kaagbaan open is. Alleen zouden die werkzaamheden 24 april klaar zijn en ervaren we nog steeds meer vliegverkeer dan gebruikelijk. Een andere bron vertelde dat het vliegverkeer vanwege vliegveld Valkenburg vroeger op minimaal 1.000 meter hoogte moest vliegen en nu mag zakken naar 600 meter waardoor de (geluids) overlast veel groter is. Daarnaast is de corridor waardoor vliegtuigen vliegen door windmolenparken in zee en nieuwbouw bij Katwijk, smaller geworden waardoor er meer vliegverkeer op een smallere strook geconcentreerd wordt. Daarom roep ik eenieder op om overlast te melden en de politiek om ervoor te zorgen dat ons mooie ‘landgoed aan zee' zoals het door de gemeente zelf genoemd wordt, niet in een aanvliegroute verandert.
Judith Greve

Foto: Judith Greve