Het kersverse lid van de Confrérie de l’ Asperge Limbourgondië Matthijs Spits tussen de aspergekoninginnen, met links naast zich NieuwspoortmanagerJurgen Pijpers en rechtspresident Pieter Smits.Uiterst rechts gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels
Het kersverse lid van de Confrérie de l’ Asperge Limbourgondië Matthijs Spits tussen de aspergekoninginnen, met links naast zich NieuwspoortmanagerJurgen Pijpers en rechtspresident Pieter Smits.Uiterst rechts gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels Foto:

Wassenaarse ondernemer Matthijs Spits benoemd tot Chevalier van de Confrérie de l`Asperge Limbourgondië

Wassenaar - De Wassenaarse ondernemer Matthijs Spits van Public Affairsbureau Exelcom is de tweede Wassenaarder die benoemd is tot Chevalier van de Confrérie de l`Asperge Limbourgondië. Eerder gebeurde dit met oud-Kamerlid en gemeenteraadslid Afke Schaart. De uitreiking vond plaats op woensdag 20 april tijdens de 21ste editie van het jaarlijkse Aspergediner van het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort Pieter Smits, President van de Confrérie de l`Asperge Limbourgondië, sloeg de ondernemer tot Ridder. Maar niet alvorens hij de Latijnse spreuk: “Ceterum Censeo Aspergem Vos Esse De Punctum” (overigens ben ik van mening dat de asperge U tot het laatste puntje zal bevallen) had uitgesproken. Eerder tot ridder geslagen personen waren o.a.; Jan Peter Balkenende, Johan Remkes, Camiel Eurlings, Gerrit Zalm, Stientje van Veldhoven en Mona Keijzer. De populariteit van de Limburgse asperges was ook dit jaar ongekend. In een bomvol Nieuwspoort genoten de tafelgenoten uit de Media- en Openbaar Vervoer wereld van het Limburgse witte goud.