Wisselend succes voor teams
Wassenaarse Volleybal Vereniging

Wassenaar - Doordat in het midden van het seizoen wegens corona een aantal wedstrijden niet doorgingen worden deze in de laatste weken van het seizoen zoveel mogelijk alsnog gespeeld. Het is dus druk voor de volleybalteams.

Zo speelde de WVV-mix2 in 7 dagen 3 wedstrijden. De wedstrijd tegen Merenwijk-mix2 in Leiden wisten zij met 0-4 te winnen. Na de eerste 3 sets met 18-25, 11-25 en 18-25 te hebben gewonnen kwam set 4 waar de spanning van afdroop. Via 16-14 kwam 21-21 op het scorebord. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht, 23-23 en 25-25. Pas op dat moment wist WVV met slimme ballen de belangrijke laatste setpunten te scoren; 25-27. De wedstrijd tegen Setumup-mix1 was een stuk moeilijker ook al zag dit er na winst in set 1 (25-20) en in set 2 (25-15) niet naar uit. Setumup zag WVV slordig spelen en maakte daar knap gebruik van, 15-25. Set 4 was zoals de Mix2 vaker ervaart er weer één met volop spanning. Alleen nu viel dit nu niet in hun voordeel uit. 23-25 wat een 2-2 wedstrijduitslag bracht.
De mix1 moest ‘alles uit de kast’ halen om VCS mix2 van zich af te houden. In de eerste set kwam WVV op een kleine voorsprong die ze tot het einde van de set vasthielden, 25-22. Set 2 verliep voor WVV redelijk eenvoudig. Winst met 25-15. Maar dan set 3. Vaak laat die een ommekeer zien. Zo ook nu. VCS maakte het WVV moeilijk. En na goede rally’s en nog betere servicebeurt ging de set naar VCS, 24-26. In de 4e set had WVV de wedstrijd weer onder controle. Gedecideerd werd VCS op achterstand gezet. Waarna ook de setwinst volgde 25-17. Alsnog een knappe 3-1 winst.
Nadat de JongensB1 tegen ZVH een prachtig wedstrijdpunt had veroverd hadden ze ook tegen VSTS volop kans om wedstrijdpunten te pakken. Zeker in set één (23-25) en set 4 (21-25) waren de jongens goed op dreef. Jammer dat het verdiende wedstrijdpunt net niet werd behaald. De meisjes B1 behaalde in Leiderdorp tegen Leython MB1 een knap 2-2 gelijkspel. Na winst in set één en gevoelig verlies in set 2 en 3 wisten zij in set 4 sterk terug te komen en alsnog de setwinst te pakken met 23-25. De WBB H1 sloten de week, ondanks een vreemd scoreverloop (8 -25 en 25-10!!), geweldig af door in Delft VVV Delta met 1-3 te verslaan.