Foto: Danny Lim
Foto: Danny Lim Foto:

Succesvol Open Schaakkampioenschap bij schaaktafels in Wassenaar

Wassenaar - Afgelopen zaterdag werd er druk geschaakt op het Stadhoudersplein aan de schaaktafels van de gemeente. Voorbijgangers konden tussen 11.00 uur en 15.00 uur vrijelijk schaken tegen een aantal leden van de Schaakvereniging Wassenaar. Komende zaterdag zijn we er weer, dus wie zin heeft; kom langs. Ook toegankelijk voor scootmobiels en rolstoelen!

De slotronde van het toernooi van het OKW werd bijgewoond door een 14-tal spelers. Helaas moest Arno Luinenburg, een van de kanshebbers voor de eerste plaats verstek laten gaan. Na koffie met boterkoek klonk het beginsignaal en de klokken gingen hun werk doen. Koos van Holten trof het niet met zijn tegenstander; Eric Idema was vanaf het begin alert en won al vrij snel een stuk en later ook nog 2 pionnen. Marianne Travinskaia ging voortvarend te werk tegen Ronald van Vleuten die het initiatief bij Marianne moest laten. In het eindspel gaf Marianne echter pardoes een toren weg. Pierre Coste en Gabor Ellman stonden lang gelijk maar in het eindspel ging Gabor in de fout. Eric van de Marel speelde tegen Rogier Potter van Loon en wist een stuk te winnen voor twee pionnen. Nog lang probeerde Eric te winnen, maar het werd remise. Niels Engelen en Jaco Arkesteijn speelde een mooie partij. Niels kreeg veel ruimte en leek te gaan winnen, maar Jaco verdedigde goed en het werd remise. Herman de Wind en Joop Beijersbergen maakte er het Koningsindische partij van, waarna Herman druk begon te zetten op de zwarte damevleugel. Op het juiste moment startte Joop met een tegenaanval op de andere vleugel. Deze liep als een trein en Herman werd overspeeld. Tot slot de grote kanshebber, Rachid Schrik tegen Jinan Sin. Na een rustige opening van Rachid, werden de 4 paarden geruild en zette Jinan een gevaarlijke aanval op richting de zwarte koning. Jinan zette niet door en zo kon Rachid de dreigingen pareren en het resterende eindspel op zijn naam schrijven.

Zo kwam er een eind aan het toernooi. Rachid won de wisselbeker en de hoofdprijs van € 100, Joop werd 2e en Herman kreeg de 3e prijs voor de beste score van spelers met een rating onder de 1600! Voor de leukste partijen had Joop nog gezorgd voor wijn, chocolade, kaasplankje etc. voor Rachid, Eric van de Marel, Jaco en Herman en tot slot voor onze barman Rob, die een prachtig mat met 2 lopers had gecreëerd. Nog wat napraten en de avond was voorbij en hopelijk volgend seizoen weer een nieuw OKW!