Foto: Mariette Blaauw
Foto: Mariette Blaauw Foto:

Wassenaarse Post

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Fietsen en scooters
In De Wassenaarse Krant van 8 april jl. werd al geschreven over het straatbeeld dat ontsierd wordt door fietsen en scooters. Op mijn wandeling vanuit de Langstraat naar huis kwam ik bij de zebra op de Van Oldenbarneveltweg. Daar liep ik tegen een muur van scooters en fietsen die bij de bushalte waren ‘neergezet’. Ik mocht door het gras lopen en proberen de hondenpoep te ontwijken. Dat was één van mijn voorgangers duidelijk niet gelukt, het was een smeerboel. Op de foto is de situatie goed te zien, de foto is genomen om ongeveer 18.00 uur. Veilig oversteken is er zo niet meer bij en met een rolstoel/kinderwagen/rollator kom je er niet meer langs. Ik ben het dus volledig eens met dhr. Hans Verkoren dat er met spoed iets gedaan moet worden aan deze overlast!
Mariette Blaauw

Geen paaseieren dit jaar
Afgelopen woensdag liep ik in alle vroegte de Ommedijkse polder in. Stil, op het ochtendgebed van tal van vogels na. Hé, zie ik daar een mandarijn in een holte van een van van de vele knotwilgen? Ja wel, een mandarijn met nummer 42 op de schil geschreven – dat kan geen toeval zijn. Dit jaar dus geen paaseieren maar mandarijnen van de paashaas. Ik geniet van de sappige en vitaminerijke vrucht en herinner me afgelopen herfst toen ik koud en doornat van de regen in de polder liep en op de leuning van de brug in het Jaagpad eveneens een mandarijn zag liggen, nummer 41 als ik me goed herinner. Lekker om even bij te komen van de kou en nattigheid. Later vond ik nog nummer 28 in de berm die ik netjes heb teruggelegd, tenslotte was ik al aan de beurt geweest. Toch bijzonder dat er iemand in ons dorp is die zich warm loopt in de polder om een ander een hart onder de riem te steken. Gezond en lekker. Hartelijk dank gulle paashaas.
Antoon Claassen