Afbeelding
Foto:

WZK Tri-Team goed op dreef in
Roelofarendsveen

Wassenaar - Tussen het (ultra-)marathongeweld van vorig en aankomend weekend in, was er voor een aantal leden van deze leuke hardloopvereniging afgelopen zondag 3april een mooie uitdaging voor handen bij de Braassemloop in Roelofarendsveen.

Dit evenement, wat deel uitmaakt van het in de regio populaire Zorg & Zekerheidcircuit, kent een 5 en een 10 kilometer wedstrijd, en een halve marathon. Doe je mee, dan komt je uitslag in een klassement op basis van je leeftijdscategorie en geslacht. Doe je mee aan het hele circuit (wat uit 7 wedstrijden bestaat) dan kom je ook terecht in het klassement over meerdere wedstrijden. De loop van deze zondag was alweer de 5e in de rij, dus het klassement begint al duidelijk vorm te krijgen.
De winter leek op de valreep in de lente verzeild te zijn geraakt, maar hierdoor liet niemand zich afschrikken. Lopen is altijd leuk en prettig, je maakt vanzelf endorfines aan en dat heerlijke gevoel als het lekker gaat, dát is waar je het voor doet. En krijg je het toch zwaar onderweg dan is het, juist als je dan toch doorzet, erg fijn als de finishboog in zicht is. Of dat nu na 5, 10 of 21 kilometer is. En zo is iedereen uiteindelijk tevreden en blij met zijn of haar prestatie. De prestaties zetten we graag even op een rij:
5 km: Richard de Smit 18.30; Daphne den Edel 24.45; Marc van de Kaa 22.14; Pieter den Edel 22.23; Karin Gerse 36.14;
10 km: Benjamin Levi 43.57; Ronald Sijsenaar 45.13; Fleur Geerlings 47.03; Erwin Vermeulen 54.36.
21.1 km: Aniek Honsbeek 1.33.25 (2e dame); Maarten Bosch 1.34.16.
In het circuit gaat Aniek Honsbeek aan kop op de lange afstand, Marc van de Kaa staat 2e op de korte afstand, een prachtig resultaat tot dusver! Hopelijk weten ze dit vast te houden bij de komende wedstrijden. Uiteindelijk gaat het er om dat we allemaal plezier hebben en aan onze conditie en gezondheid werken. Meedoen aan zoveel mogelijk circuitwedstrijden is dan ook een erg leuk doel op zichzelf! De volgende circuitwedstrijd is op 1 mei a.s., te weten de Omloop van Noordwijkerhout. Voor meer informatie over hardlopen bij WZK (eerste twee maanden gratis), kijk op www.tri-team.nl en volg ons
@wzktriteam