Afbeelding
Foto:

Boeken kopen ten bate van Oekraïense vluchtelingen

Wassenaar - Eindelijk was het weer mogelijk een boekenmarkt van het Rode Kruis Wassenaar te organiseren! En dit keer – gelukkig – zonder covid maatregelen. Op zaterdag 2 april, 10.00 uur, gingen de deuren open en stroomden de bezoekers naar binnen. Het voelde weer als vanouds, maar toch was er iets anders: dit keer was de gehele opbrengst voor de Oekraïense vluchtelingen bestemd. Des te meer reden om veel boeken te kopen!

Het was precies een half jaar geleden dat de voorgaande boekenmarkt had plaatsgevonden, dus de opslagruimte stond bomvol boeken. Dat betekende extra sjouwwerk om alles op te bouwen. Dankzij de vele vrijwilligers was de klus gauw geklaard en stonden de rijen boeken keurig opgesteld, onderwerp bij onderwerp. Het was weer een ouderwets gezellige boekenmarkt, met veel bezoekers die duidelijk toe waren aan nieuw leesvoer; sommigen bleven uren lang grasduinen, zo nu en dan genietend van een kop koffie. Kortom: een uitstapje waar velen naar uitkeken.
En zo werd tijdens het gehele weekend een bedrag bij elkaar gespaard van € 3301,-. Een bedrag dat gestort zal worden op een speciaal bankrekeningnummer van het Rode Kruis, bestemd voor Oekraïense vluchtelingen. Maar het was nog niet klaar: twee Wassenaarders waren dermate verheugd met de opbrengst, dat zij ter plekke besloten het bedrag samen te verdubbelen. Zo komt de opbrengst uit op € 6602,- Een fantastisch bedrag waarvan wij zeker weten dat het bij de Oekraïense vluchtelingen terecht komt!
Dit keer hoeven wij niet lang te wachten tot de volgende boekenmarkt: 18 en 19 juni openen wij weer de deuren en hopen we wederom veel trouwe bezoekers te mogen verwelkomen. Locatie: Warenar, Kerkstraat 75 in Wassenaar. Rode Kruis Wassenaar. Email: info.wassenaar@rodekruis.nl

Afbeelding