Cor Bakker en Fay Claassen, foto: Cor Bakker
Cor Bakker en Fay Claassen, foto: Cor Bakker Foto:

Cor Bakker en Fay Claassen zondag 24 april a.s. in
jazztheater Deijlerhuis

Wassenaar - Iedere Nederlandse muziekliefhebber kent de naam Cor Bakker. Is het niet van zijn muzikale samenwerking en entertainment met/bij Paul de Leeuw, dan wellicht van zijn zeer goed beluisterde jazzprogramma op de regionale Noord-Hollandse radio of van zijn talloze optredens in het land. Maar Cor Bakker als performer van jazzsongs is minder bekend. En dit is gehéél ten onrechte, bewees deze toetsenkunstenaar en volbloed entertainer een paar jaar geleden op ons JSW-jazzpodium. Zondagmiddag 24 april a.s. zijn we blij Cor Bakker wederom in ons jazztheater Deijlerhuis te mogen verwelkomen, dit keer in muzikale samenwerking met zangeres Fay Claassen.

Jazz is en blijft dé grote muzikale passie van pianist Cor Bakker. Af en toe maakt Cor opnames van door de pianist zelf gecomponeerd werk, waarin hij zijn publiek laat kennismaken met zijn geheel unieke, losse stijl. “Bij jazz kan ik me vrijheden permitteren waar ik anders nauwelijks aan toekom. Door zelf te componeren boor ik een diepere laag in mezelf aan.” In Cors samenwerking met zangeres Fay Claassen blijkt dit alles prima te werken. Want drievoudig Edisonwinnares Fay behoort niet voor niets tot de topvocalisten in Europa.
Met ogenschijnlijk het grootste gemak van de wereld brengt Fay Claassen met haar ontroerende stem Engelse- en Nederlandstalige songs, eigen composities, of standards uit het "Great American Songbook" tot leven. Daarnaast beschikt Fay Claassen over een prima improvisatietalent, een perfecte intonatie en bovenal een direct herkenbaar timbre waar meer dan twintig jaren muzikale ervaring aan ten grondslag liggen. Dit alles maakt Fay tot één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz.
Zo luidde het oordeel van de jury in het Edison Jury Rapport 2018: ’"Ongeacht repertoire of genre, Fay kan altijd maar weer blijven boeien en het is lastig jezelf niet te verliezen in vele superlatieven als je Fay Claassen hoort. Ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige spatzuivere en betekenisvolle stemgeluid". Een JSW-concert voor liefhebbers van swing, ballads, ontroerend mooie jazzy zang en niet te vergeten Cor Bakkers fenomenale pianospel! Graag tot ziens in ons jazztheater Het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3 te Wassenaar!
Voor info en online kaarten, zie onze site jazzsocieteitwassenaar.nl